Update II | Of Leclerc wil dat Ferrari Sainz opoffert? 'Dat is aan Binotto' Formule 1
Formule 1

Update II | Of Leclerc wil dat Ferrari Sainz opoffert? 'Dat is aan Binotto'

Update II | Of Leclerc wil dat Ferrari Sainz opoffert? 'Dat is aan Binotto'

Charles Leclerc kan zich niet vinden in de theorie dat een rel binnen Ferrari aanstaande lijkt. Nadat Carlos Sainz de Grand Prix van Groot-Brittannië won en dat met zijn team wilde vieren, kwam het gerucht naar buiten dat sommige werknemers weigerden deel te nemen aan de festiviteiten.

Leclerc kan zich totaal niet vinden daarin: 'Het is zonde om al die dingen te lezen. Dat is absoluut niet hoe het eraan toegaat in dit team. Wij zijn een verenigd team. Waren we teleurgesteld? Ja, we hadden 1-2 kunnen eindigen.' Dat gebeurde niet, omdat Ferrari besloot om enkel Sainz naar binnen te halen tijdens de safety car-periode, veroorzaakt door het stilvallen van Esteban Ocon vlak voor Copse. Daardoor viel Leclerc terug van P1 naar P4, omdat hij op oudere banden zat.

Leclerc: 'Iedereen in het team was blij voor Sainz'

Na de race vierden Sainz en teamleden van Ferrari, waaronder Leclerc zelf, de overwinning - de eerste van de Spanjaard. Toch was niet iedereen van Ferrari aanwezig, waardoor het vermoeden ontstond dat sommigen niet blij waren met de uitslag. Dat zit echter heel anders, legt Leclerc uit. De mensen die er niet waren, moesten simpelweg hun vlucht halen: 'Een deel van het team dat voor de foto bleef, miste de vlucht naar huis. Maar iedereen in het team was blij voor Carlos.'

Leclerc beseft zich heel goed dat de zaken vrijwel sinds de Grand Prix van Miami niet meer goed gaan voor hem, maar: 'Ik voel de steun van het team. Dingen zijn niet mijn kant opgevallen voor welke reden dan ook. Maar met een wat als kan iedereen het kampioenschap leiden. Wat we nu nodig hebben, zijn clean, probleemloze weekenden', is de Monegask vastberaden bij Sky Sports F1.

Sainz: 'Leclerc is een gentleman gebleven'

Sainz reageerde op de ophef tijdens de persconferentie op de Red Bull Ring. Hij stelt dat de gemoederen niet hoog oplopen binnen het team: 'De briefing ging gewoon prima, We hadden niet veel tijd, omdat we een vliegtuig moesten halen. Charles is een gentleman gebleven en verder ging het goed. Net zoals wanneer ik een mindere race heb gehad, gaat het zo. Dat is een sterk punt aan ons team, we doen het samen.'

Hoe dan ook: de oud-teamgenoot van Max Verstappen is nog altijd door het dolle heen met zijn overwinning. Of hij kan beschrijven hoe hij zich voelt? 'Dat kan ik niet beschrijven, want dat is erg persoonlijk en lastig te beschrijven. Misschien is het nu te complex daarvoor, maar het voelt geweldig. Ik begin het nu pas een beetje te beseffen. We hebben alleen een back-to-back, dus ik kan niet te veel treuzelen. We moeten denken aan Oostenrijk. Ik heb nu wel meer honger door mijn overwinning om te blijven vechten voor zeges.'

Vooruitblikkend op de Grand Prix van Oostenrijk, is Sainz duidelijk: 'Het is een sprintweekend, dus intens. Beginnen met de eerste vrije training moet de afstelling meteen perfect zijn voor de kwalificatie. We hebben hier wel altijd goede races, met drie DRS-zones. Op Silverstone zagen we hoe belangrijk DRS en slipstream is met deze auto’s. Normaliter zijn de races hier al goed en met deze auto’s wordt het nog beter.'

Altijd al willen schrijven over Formule 1? Solliciteer dan nu bij F1Maximaal!

Krijg 1,83 keer je inzet terug als Max Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk wint!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Update 17.45u (07/07) | Leclerc over diner met Binotto: 'Dat doen we wel vaker'

Charles Leclerc heeft enkele geruchten, die ontstaan zijn na de Grand Prix van Groot-Brittannië, ontkracht. Na de race zouden enkele Ferrari-werknemers niet meegedeeld hebben in de feestvreugde, werd Leclerc stevig toegesproken door Mattia Binotto, en zou de teambaas dat goed gemaakt hebben tijdens een diner in Monaco. Volgens de Monegask ligt het allemaal net wat anders.

Het vingertje van Binotto werd na de race op Silverstone uitvoerig besproken. Het gerucht ging dat de teambaas niet te spreken was over de uitlatingen van Leclerc over de boordradio. De Ferrari-rijder geeft toe dat hij eerst vermanend werd toegesproken. 'Hij was wel wat boos op me, omdat ik zo teleurgesteld uit mijn ogen keek', wordt Leclerc geciteerd door The Race. 'Dat snapte hij echter wel, en toen vroeg hij me of het wel goed ging.'

Afgelopen week kwamen Leclerc en Binotto weer bijeen voor een diner in Monaco. Volgens de viervoudig racewinnaar probeerde zijn teambaas niets goed te maken. 'Dat doen wij wel vaker. Hij wist dat de laatste vijf races best moeilijk zijn geweest voor mij. Hij wilde gewoon weten of alles nog goed zat aan mijn kant', aldus de Ferrari-rijder.

Update II 08.50u (08/07) | Of Leclerc wil dat Ferrari Sainz opoffert? 'Dat is aan Binotto'

Charles Leclerc durft geen uitspraken te doen over het eventuele opofferen van een van de Ferrari-coureurs in de strijd tegen Red Bull Racing en Max Verstappen. De Oostenrijkse renstal en haar Nederlandse coureur lijken op een wereldtitel af te stevenen, en de enige manier om ze een halt toe te roepen, zou kunnen zijn door een van de coureurs voor te trekken. 'Dit is niet mijn keuze, dit ligt bij Binotto', meldt Leclerc als hem gevraagd wordt of Ferrari dit moet doen.

Op algemenere wijze gaat hij vervolgens in op de afgelopen Grands Prix en hoe hij zich voelt bij zijn verliesreeks van de afgelopen maanden. 'Ik voel de steun van het team. De afgelopen races is het niet onze kant op gevallen, maar intern werken we zo hard als we altijd al deden. Het is lastig om in detail te treden, maar we doen er alles aan om de situatie te verbeteren', verzekert hij.

'Ik ben net zo gemotiveerd als voorheen. Ik ga dit weekend in met het volle vertrouwen dat we een goed weekend kunnen verrijden. Op de lange termijn geloof ik nog steeds in dat wij die titel kunnen winnen', concludeert hij. Het gat naar concurrent Verstappen is momenteel echter wel 43 punten en men komt dit weekend in actie op de Red Bull Ring, een circuit waarop Verstappen zich als een vis in het water voelt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws