Vader van rivaal vertelde Hamilton dat hij moest opgeven: 'Misschien omdat ik zijn kind versloeg' Formule 1
Formule 1

Vader van rivaal vertelde Hamilton dat hij moest opgeven: 'Misschien omdat ik zijn kind versloeg'

Vader van rivaal vertelde Hamilton dat hij moest opgeven: 'Misschien omdat ik zijn kind versloeg'

In de periode dat Lewis Hamilton nog in de karts reed, heeft hij veel over zich heen gekregen. Hij vertelt dat de vader van een rivaal bijvoorbeeld tegen hem zei dat hij gewoon maar moest stoppen met racen. Ook op school had hij leraren die ongepaste opmerkingen maakte, maar dat hield de Brit niet tegen om toch zijn dromen waar te maken.

Al op jonge leeftijd kreeg Hamilton te maken met mensen die hem het gevoel gaven dat hij niet thuishoorde in de autosport. 'Er waren toen andere ouders van andere coureurs waar ik tegen racete en ik herinner me deze ene man zei: Je hebt het gewoon niet, je moet het gewoon opgeven', zo begint Hamilton tegenover Jay Shetty in de On Purpose-podcast.

Dat is iets wat Hamilton tot op de dag van vandaag niet kan begrijpen. 'Een volwassen man van in de veertig of vijftig vertelde me dat, terwijl ik nog maar acht jaar oud was. Hij vertelde het me recht in mijn gezicht en ik herinner me dat ik dacht: Dus wat moet ik daarmee doen? Wat bedoel je, opgeven?', vertelt de coureur, die misschien een idee heeft waar de opmerking vandaan kwam. 'Ik kan me voorstellen dat hij het zei omdat ik zijn kind aan het verslaan was.'

Hamilton: 'Een leraar vertelde dat ik nooit iets zou opleveren'

De kartbaan was niet de enige plek waar Hamilton werd verteld dat hij niet goed genoeg was. Op school kreeg de momenteel 38-jarige coureur te maken met discriminatie. 'Het is hetzelfde met leraren, weet je? Zij zeiden bijvoorbeeld: Wat is dit voor onzin? Weet je, je bent hier verschrikkelijk in, je gaat nooit naar het volgende niveau', zo weet hij nog te vertellen. 'Je gaat nooit iets opleveren? Waarom ben je eigenlijk hier?', zo gingen de opmerkingen door. 'Ik had een leraar die me dat vertelde en het brak me zo erg', eindigt de zevenvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws