Van Kalmthout baalt van crash in Indy 500: 'Niets wat ik anders kon doen' Formule 1
Formule 1

Van Kalmthout baalt van crash in Indy 500: 'Niets wat ik anders kon doen'

Van Kalmthout baalt van crash in Indy 500: 'Niets wat ik anders kon doen'

Rinus van Kalmthout is teleurgesteld dat hij zijn droom afgelopen weekend niet heeft kunnen verwezenlijken. De coureur mocht vanaf de eerste startrij vertrekken tijdens de Indy 500, maar door een crash moest hij de prestigieuze race vroegtijdig staken. In de komende weken gaat Van Kalmthout het incident analyseren en hij hoopt de volgende keer als winnaar uit de bus te stappen.

Van Kalmthout mocht vanaf de derde positie starten tijdens de Indy 500. De crash komt dan ook extra hard aan. 'Ik baal als een stekker', laat Van Kalmthout weten middels een persbericht. 'Het was een lastige race, want de baan had niet zoveel grip als vorig weekend en daarop moesten wij anticiperen. In de beginfase kwam ik goed mee. De wagen was goed en ik ben ervan overtuigd dat wij voor de topklasseringen konden vechten. Helaas verloor ik de achterkant bij het insturen van bocht 2.'

Het ging mis voor de Nederlander in ronde 39. De coureur probeerde een harde klapper te voorkomen, maar dat lukte Van Kalmthout niet. 'Er is niet veel wat ik anders had kunnen doen. Ik werd verrast door een moment van overstuur en was de wagen kwijt voor ik er erg in had. Het doet pijn om het merendeel van de wedstrijd als toeschouwer te bekijken, maar ik ben Ed Carpenter Racing, Team Chevy en Todd Ault van BitNile dankbaar voor deze bijzondere meimaand.'

Droom blijft hetzelfde voor Van Kalmthout

Het was de derde keer dat de coureur van Ed Carpenter Racing meedeed aan de Indy 500. Van Kalmthout hoopt dat de vierde keer scheepsrecht zal zijn. 'Mijn doel is om de Indy 500 te winnen en ik heb dit jaar voor de derde keer veel ervaring opgedaan om dat doel te verwezenlijken. De Speedway kiest haar eigen winnaar en vandaag was ik dat niet, maar ik ga er alles aan doen om dat in de toekomst wel te zijn', besluit de Indy-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws