Schumacher velt hard oordeel over Leclerc: 'Ferrari maakt minder fouten dan hij' Formule 1
Formule 1

Schumacher velt hard oordeel over Leclerc: 'Ferrari maakt minder fouten dan hij'

Schumacher velt hard oordeel over Leclerc: 'Ferrari maakt minder fouten dan hij'

Ralf Schumacher snapt de irritatie bij Charles Leclerc na afloop van de Grand Prix van Monaco niet. Schumacher ziet dat Leclerc tot nu toe meer fouten heeft gemaakt dan het team van Ferrari. De Ferrari-coureur lag in zijn thuisrace comfortabel aan de leiding, maar Ferrari maakte een fout met de strategie. Red Bull Racing was daarentegen er wel als de kippen bij, waardoor Sergio Pérez uiteindelijk de race wist te winnen.

De zesvoudig racewinnaar zag afgelopen zondag een groot verschil tussen de huidige twee topteams van de Formule 1. 'Je zag de kalmte bij het team van Red Bull, maar diezelfde kalmte was nergens te bekennen bij Ferrari', vertelt de voormalig Formule 1-coureur bij Sky Deutschland. 'Dat heeft ze uiteindelijk de overwinning gekost. Je kon over de boordradio horen hoeveel paniek ze hadden.' Ferrari haalde Leclerc direct na Carlos Sainz naar binnen, maar tijdens de situatie werd duidelijk dat het team niet achter die beslissing stond.

Sainz had eerder al duidelijk gemaakt dat hij direct wilde overstappen op de slicks. Pérez werd als eerste van de topteams naar binnen gehaald om over te stappen op de intermediates en daarop besloot het team van Ferrari te reageren met een pitstop van Leclerc, waardoor de Monegask een positie verloor aan de Red Bull-rijder. 'Ik snap niet waarom ze niet doorreden met de pace op de wets. Ze hadden natuurlijk ook eerder kunnen reageren. Ze wisten gewoon niet wat ze aan moesten met Leclerc. Uiteindelijk maken ze de verkeerde beslissing en op die manier duurt de vloek van Leclerc in Monaco voort.'

Schumacher niet onder de indruk van Leclerc

Leclerc was duidelijk geagiteerd toen hij vlak achter zijn teamgenoot de pitstraat in reed. Ook na de race was de coureur niet te spreken over de strategie van zijn team. Schumacher vindt dat Leclerc de rust moet bewaren 'Hij heeft zelf ook vaak genoeg fouten gemaakt, dus hij moet vooral bescheiden blijven. Deze dingen gebeuren nou eenmaal. Je wint samen en je verliest ook samen. Tot nu toe heeft Ferrari dit seizoen minder fout gedaan dan Leclerc zelf', concludeert de Duitser.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws