Vasseur eens met Wolff: 'Verkijk je niet op wat schade aan de reputatie kan doen' Formule 1
Formule 1

Vasseur eens met Wolff: 'Verkijk je niet op wat schade aan de reputatie kan doen'

Vasseur eens met Wolff: 'Verkijk je niet op wat schade aan de reputatie kan doen'

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur is het eens met de uitspraken van Toto Wolff dat de schade aan de reputatie van Red Bull Racing na het overschrijden van de budgetcap nu ook zijn werk doet. Op 28 oktober liet de FIA weten dat de Oostenrijkse renstal een financiële boete krijgt van zeven miljoen dollar en een sportieve straf, namelijk tien procent minder aerodynamische testtijd in onder andere de windtunnel. Vasseur denkt dat reputatieschade een extra straf is.

De persconferentie van de teambazen op de zaterdagmiddag stond onder andere in teken van de reacties op de sancties voor Red Bull. Het team van Max Verstappen overschreed het budgetplafond met 2,2 miljoen dollar en heeft daarvoor op 28 oktober de sancties ontvangen. Mercedes-teambaas Wolff vond de straf wat te mild, maar hij vond het wel goed dat dit nu ook de reputatie van het topteam schaadt. 'Verkijk je niet op wat schade aan de reputatie kan doen', zegt Vasseur. 'Hoe dan ook is het goed dat de zaak nu is afgerond.'

Daar lijken alle teams blij mee te zijn, ook Red Bull zelf gaf aan dat het goed is dat ze er nu een punt achter hebben kunnen zetten. Het Oostenrijkse team zelf is vanzelfsprekend niet zo blij met de straffen. AlphaTauri-teambaas Franz Tost sluit zich aan bij de mening van zijn collega, maar vindt wel dat de FIA haar werk beter mag doen in de toekomst. 'Je moet met de teams blijven werken om ervoor te zorgen dat alles tegen het einde van het jaar gereed en compleet is', legt Tost uit. 'Bij de laatste race van het jaar moet het duidelijk zijn wie de wereldkampioen is.' Tost vindt dus dat discussies achteraf onnodig zijn.

Geen Audi-personeel naar Zwitserland

Recentelijk is bekend gemaakt dat Audi vanaf 2026 met Sauber in zee gaat. Aangezien dat pas over drie seizoen gaat gebeuren, en Alfa Romeo vanaf 2024 afziet van de naam als titelsponsor, is het nog onduidelijk hoe het team gaat heten. 'Het is nog niet zeker, wellicht kijken we naar een nieuwe titelsponsor', legt Vasseur uit. Of ze weer teruggaan naar de naam 'Sauber' is ook niet bekend.

Wat de Alfa Romeo-teambaas verduidelijkte, is dat er geen personeel van Audi naar Hinwil gaat, waar het team van Alfa Romeo is gesitueerd. Audi gaat de motoren leveren, en Sauber blijft verantwoordelijk voor het chassis. Voor de rest heeft het team nog niks op de planning, aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws