Vasseur wil niets weten van Leclerc-gerucht: 'Denk niet dat dit heeft geholpen' Formule 1
Formule 1

Vasseur wil niets weten van Leclerc-gerucht: 'Denk niet dat dit heeft geholpen'

Vasseur wil niets weten van Leclerc-gerucht: 'Denk niet dat dit heeft geholpen'

Frédéric Vasseur kan zich niet vinden in de theorie dat Charles Leclerc een belangrijke stem heeft gehad in zijn aanstelling als teambaas van Ferrari. Het is geen geheim dat de twee bevriend zijn en daarnaast werkten Vasseur en Leclerc in 2018 al samen bij Alfa Romeo. Toch zou dat niks te maken hebben gehad met de komst van de Fransman.

'Eerlijk gezegd weet ik er niets van en ik denk niet dat dit heeft geholpen', zo slaat Vasseur dergelijke geruchten over de rol van Leclerc in de wind bij de Italiaanse tak van Motorsport.com. 'De rol van teambaas is niet om Charles de best mogelijke omstandigheden te bieden, maar het team.' Vasseur spreekt wel over een 'duidelijk goede band' met Leclerc.

Zo kennen de twee elkaar al sinds de Monegaskische coureur nog maar twaalf jaar oud was. 'En het is gemakkelijker om met iemand om te gaan die je al twintig jaar kent dan met iemand die je net hebt ontmoet', legt de 54-jarige teambaas uit. 'Maar dat was niet één van de redenen of iets dat een rol speelde in mijn beslissing', verzekert de Fransman over zijn komst in Maranello.

Vasseur weigert Leclerc of Sainz als nummer één aan te wijzen: 'Ferrari staat op nummer één'

Die goede band met Leclerc betekent overigens niet dat hij een voorkeursbehandeling krijgt. 'Het doel is om te winnen. Het is niet het doel om te winnen met Charles, niet om te winnen met Carlos of wie dan ook, het doel is om te winnen. Mijn beleid op dit punt is duidelijk. We zullen met beide rijders pushen en als op een bepaald moment in het seizoen duidelijk wordt dat we harder moeten pushen met één van de twee rijders, dan zullen we om hem heen gaan staan.'

Maar van een duidelijke voorkeursbehandeling aan het begin van het seizoen voor één van de twee coureurs wil Vasseur absoluut niets weten. 'Ik doe dat niet. Ik heb geen nummer één of nummer twee bij de coureurs. Ferrari staat op nummer één.' Vasseur is wel positief verrast over de band tussen Sainz en Leclerc. 'Ik moet zeggen dat ik Carlos, in vergelijking met de Carlos die ik me herinnerde, een volwassener persoon vond. Hetzelfde geldt voor Charles na al die jaren bij Ferrari. Ik denk dat de samenwerking tussen hen veel sterker is dan hoe het er van buitenaf op lijkt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws