Vasseur ziet nieuwe reglementen werken: 'Zal fantastisch zijn als F1 deze regels behoudt' Formule 1
Formule 1

Vasseur ziet nieuwe reglementen werken: 'Zal fantastisch zijn als F1 deze regels behoudt'

Vasseur ziet nieuwe reglementen werken: 'Zal fantastisch zijn als F1 deze regels behoudt'

Frédéric Vasseur is zeer te spreken over de technische en sportieve reglementen die de Formule 1 heeft geïmplementeerd voor het 2022-seizoen. De nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat het veld naar elkaar toe schuift en dat meer teams de kans krijgen om te strijden voor podiums en overwinningen. Vasseur ziet al dat de nieuwe reglementen hun effect hebben gehad, waardoor de Ferrari-teambaas niet kan wachten op de aankomende seizoenen.

De reglementswijziging van 2022 zal te boek staan als één van de grootste veranderingen in de geschiedenis van de Formule 1. Afgelopen seizoen heeft het nog niet per se voor een verrassende kampioen gezorgd, maar de regels zullen mogelijk wel voor meer verrassingen zorgen. De nieuwste teambaas van Ferrari lijkt in ieder geval de nieuwe reglementen toe te juichten. 'De regels zijn goed wanneer je team vooraan staat', wordt Vasseur geciteerd door de Britse tak van GPFans.

'Zonder grappen, de regels zijn de afgelopen jaren drastisch veranderd als je kijkt naar het budgetplafond, de technische regels en de sportieve regels voor het gebruik van windtunnels. Al deze regels zorgen voor een convergentie in performance', vervolgt de nieuwe teambaas van Ferrari. Een doel van de reglementen was inderdaad om het veld naar elkaar toe te brengen. Al wist de FIA wel dat dit een paar jaar zou duren. Toch ziet Vasseur alleen maar voordelen. 'Zelfs het feit dat de motoren bevroren zijn, betekent dat er een spannendere strijd komt.'

Vasseur: 'F1 zal een fantastische sport worden'

Red Bull Racing leek gedurende het 2022-seizoen dominant en er waren maar drie teams die constant konden strijden voor de podiumplekken. Toch zag Vasseur dat de reglementen wel degelijk effect hadden. 'Teams zaten ongeveer vijf procent uit elkaar in de kwalificaties in 2017 en 2018, en nu liggen de meeste teams binnen twee procent. In 2022 lagen vijf teams binnen een prestatiemarge van één procent. Het zal een fantastische sport worden als de Formule 1 deze regels een tijd behoudt', aldus de Fransman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws