Red Bull levert recordaantal academiecoureurs aan Formule 2 in 2023 Formule 1
Formule 1

Red Bull levert recordaantal academiecoureurs aan Formule 2 in 2023

Red Bull levert recordaantal academiecoureurs aan Formule 2 in 2023

Red Bull Racing zal dit jaar zes van de 22 coureurs in de Formule 2 ondersteunen, het meest van elk Formule 1-academie in de geschiedenis van de serie. Daarmee slaat de Oostenrijkse renstal natuurlijk een prima slag, aangezien het de opties voor een mogelijke promotie naar de Formule 1 vergroot. Wel is het voor enkele van deze coureurs belangrijk om zichzelf te laten gelden in de opstapklasse om zo hun plekje in het juniorenteam te garanderen.

Red Bull heeft meerdere coureurs vanuit de Formule 3 overgeheveld naar de de laatste opstapklasse voor de koningsklasse van de autosport. De nummer twee van de Formule 3 in 2022, Zane Maloney, en Enzo Fittipaldi zullen samen komen te rijden bij het team van Carlin. Daar nemen de juniorcoureurs van Red Bull de plekken over van de naar Williams vertrokken Logan Sargeant en Liam Lawson, die volgend jaar in de Super Formula te vinden zal zijn. Lawson bewandelt daarmee ongeveer hetzelfde pad als Pierre Gasly.

Red Bull brengt ook nog eens twee Formule 3-afgestudeerden naar de Formule 2, namelijk Isack Hadjar en Jak Crawford. Ze eindigden respectievelijk vierde en zevende in het afgelopen seizoenjaar en vormen een volledig door Red Bull gesponsorde line-up bij Hitech Grand Prix. Hadjar wordt bijzonder hoog door Helmut Marko gewaardeerd, want de Fransman wordt door de adviseur de nieuwe Alain Prost genoemd. Dennis Hauger en Ayumu Iwasa, die al in de Formule 2 reden, zullen respectievelijk rijden voor MP Motorsport en DAMS.

Marko vraagt meer van talenten

Enkele coureurs in het juniorenprogramma staan er goed op bij Marko, maar andere rijders moeten aankomend seizoen juist een beetje extra geven. De Oostenrijker had vorig jaar al gehoopt dat enkele coureurs zouden strijden om de wereldtitel, maar dat mocht niet zo zijn. Marko was wel onder de indruk van Iwasa in de Formule 2 en Hadjar wist dus indruk te maken in de Formule 3. Door de mindere prestaties van de coureurs koos AlphaTauri uiteindelijk voor Nyck de Vries in plaats van een coureur uit de eigen academie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws