Verslag VT2 | Verstappen opnieuw superieur, Ferrari stelt zwaar teleur Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Verstappen opnieuw superieur, Ferrari stelt zwaar teleur

Verslag VT2 | Verstappen opnieuw superieur, Ferrari stelt zwaar teleur

Max Verstappen heeft ook de tweede sessie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië als snelste afgesloten. De Red Bull Racing-coureur bleef Fernando Alonso voor en Sergio Pérez completeerde de top drie. Ferrari stelde zwaar teleur, Charles Leclerc en Carlos Sainz eindigden slechts op de negende en tiende plek. Tot overmaat van ramp meldde de Monegask ook nog een probleem aan de motor. De Vries sloot de dag af op P17.

Alonso dook als eerste de baan op en veel coureurs volgden direct zijn beeld. Ook Verstappen zocht het asfalt van het Jeddah Street Circuit vrijwel direct op. Enkel Pérez stond nog binnen. Sainz zette met een 1.31,080 als eerste een tijd op de klokken. Alonso reed achter zijn landgenoot op de baan en moest 0,3 seconden toegeven. Beide Spanjaarden reden hun tijden op de mediumband.

Het waren slechts inleidende beschietingen, want de snelle tijden volgden elkaar in rap tempo op. Verstappen was de eerste die de tijd van Sainz wist te verbeteren, alvorens Alonso weer onder de tijd van de Red Bull-coureur wist te duiken. Ook die tijd bleef niet lang staan en na Pérez was het weer Verstappen die zijn RB19 op P1 zette. De regerend wereldkampioen ging in een volgende snelle ronde nog een fractie sneller en na twintig minuten stond hij met een 1.29.952 bovenaan.

Verstappen en Pérez wisselen elkaar af aan kop, Ferrari valt tegen

Na een klein half uur was het tijd voor de runs op de zachte band. Veel coureurs wisten hun tijd aan te scherpen, maar enkel Pérez kon de tijd van Verstappen op de mediumband met succes aanvallen, zij het marginaal. Het was aan Verstappen om te antwoorden en dat deed de Nederlander even later. De wereldkampioen opende met een paarse eerste sector en noteerde vervolgens een groene tweede sector. In de derde sector liet hij ten opzichte van zijn tijd op de mediumband wat liggen, maar desondanks scherpte hij de snelste tijd met bijna drie tienden (1.29,603) aan.

Alonso lijkt opnieuw de grootste uitdager te zijn van Red Bull. De Spanjaard wist zich tussen de beide coureurs van het Oostenrijkse team te nestelen op 0,2 seconden van Verstappen. De concurrentie lijkt in ieder geval niet van Ferrari te komen, want beide coureurs hebben het duidelijk moeilijk in Jeddah. Met nog twintig minuten op de klok stonden Leclerc en Sainz op de negende en tiende plaats op respectievelijk 0,7 en 0.9 seconden van Verstappen.

Leclerc meldt weer een probleem, Mercedes komt ook tekort

De problemen stapelden zich gedurende de sessie vorderde verder op, want na het verlaten van de pitstraat lijkt de SF-23 nauwelijks vooruit te komen. De Monegask vraagt direct aan zijn team of hij wel vol vermogen heeft of dat er een probleem is. Zijn ingenieur laat weten niks verdachts te zien en dus kon Leclerc zijn weg toch vervolgen. Later twijfelt de Monegask opnieuw of zijn motor wel optimaal functioneert, maar volgens zijn team lijkt er niets aan de hand te zijn.

Bij Mercedes lijkt het allemaal niet zo dramatisch te zijn als bij Ferrari, maar ook George Russell en Lewis Hamilton waren niet vooraan de tijdenlijst te vinden. Vooral Hamilton lijkt het lastig te hebben op het Jeddah Street Circuit. De zevenvoudig wereldkampioen slaagde er niet in om de W14 in de top tien te zetten, terwijl Russell de vijfde tijd wist rijden.

Uiteindelijk kon niemand tippen aan de tijd van Verstappen en ook in de longruns oogde de RB19 sterk. Alonso en Pérez volgden op ruim twee tienden van de Nederlander. Esteban Ocon zette de Alpine verrassend op de vierde plaats, nog voor Russell. Ferrari eindigde met beide coureurs nog net in de top tien, vlak voor Hamilton die elfde werd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws