Marko kondigt Red Bull-upgrade aan voor Barcelona: 'Gaan iets nieuws uitproberen' Formule 1
Formule 1

Marko kondigt Red Bull-upgrade aan voor Barcelona: 'Gaan iets nieuws uitproberen'

Marko kondigt Red Bull-upgrade aan voor Barcelona: 'Gaan iets nieuws uitproberen'

In Barcelona kan Max Verstappen voor het eerst dit seizoen upgrades verwachten op zijn RB19, zo heeft Helmut Marko onthuld. De adviseur van Red Bull Racing vertelt dat het team op het circuit in Spanje iets nieuws gaat uitproberen, al vertelt hij daar nog niet bij wat. De Oostenrijker zag in Monaco hoe Mercedes daar al met nieuwe upgrades aankwam, maar Marko is niet bepaald onder de indruk van de timing en verwacht niet dat het team daar veel aan heeft gehad.

Afgelopen weekend in Monaco was het Mercedes dat met nieuwe upgrades kwam, in Barcelona is het de beurt aan Red Bull Racing, zo kondigt Helmut Marko aan in gesprek met OE24. De Oostenrijkers hadden tot nu toe geen upgrades gebracht, maar in Spanje is het dan zo ver. 'Wij gaan in Barcelona iets nieuws uitproberen', zo liet hij optekenen, waarmee hij dus nog niet wil zeggen waar het team precies mee komt.

Wel wilde hij nog iets kwijt over de nieuwe onderdelen op de Mercedes-bolide. 'Ze hebben een enorme update meegebracht, maar die wilden ze in Imola introduceren. De afgelasting doet hen pijn, omdat ze die drie trainingen daar nodig hadden om de nieuwe onderdelen te optimaliseren. Het GP-weekend in Monaco zal ze daarbij niet hebben geholpen', aldus de adviseur van Red Bull, die dan ook verwacht dat Mercedes niet veel zal hebben aan de data van het weekend in Monaco.

Red Bull-dominantie

Dat Red Bull pas in Barcelona met nieuwe onderdelen voor de auto komt, heeft het team allerminst geschaad. Vooralsnog zijn de upgrades nog niet nodig gebleken, want elk van de eerste zes verreden wedstrijden werd gewonnen door de Oostenrijkse renstal. Door zijn overwinning in Monaco heeft Verstappen zijn vierde overwinning van het seizoen geboekt, na eerder in Bahrein, Australië en Miami te winnen, terwijl Sergio Pérez met Azerbeidzjan en Saoedi-Arabië ook al twee wedstrijden op zijn naam wist te schrijven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws