Verstappen denkt niet dat Hamilton stopt: 'Blijven vechten voor achtste titel' Formule 1
Formule 1

Verstappen denkt niet dat Hamilton stopt: 'Blijven vechten voor achtste titel'

Verstappen denkt niet dat Hamilton stopt: 'Blijven vechten voor achtste titel'

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de prijsuitreiking van de FIA heeft Verstappen aangegeven geen medelijden te hebben met Lewis Hamilton, maar begrijpt hij dat het pijn doet. Toch stelt hij dat dit bij racen hoort. De mogelijkheid dat zijn Britse concurrent niet meer terugkeert op de grid kan de Nederlander zich dan ook niet voorstellen.

Wanneer hem de vraag wordt voorgelegd of hij medelijden heeft met zijn concurrent geeft Verstappen aan dat dit niet het geval is. 'Nee ik heb geen medelijden met hem, maar ik snap dat het pijnlijk is. Uiteindelijk is het racen, je weet dat het kan veranderen en hij heeft ook een keer gewonnen op die manier', zo verwijst hij naar de eerste wereldtitel die Hamilton binnensleepte.

Dat Toto Wolff insinueerde dat Hamilton er mogelijk helemaal mee zou stoppen na de mentale tik begrijpt de Nederlander dan ook niet. 'Ik snap dat je niet blij bent in eerste dagen. Je moet echter begrijpen dat het racen is en hij moet terugkijken op wat hij al heeft bereikt. Hij moet blijven vechten voor zijn achtste titel, dus ik zie niet in waarom hij niet zou terugkomen om dat te proberen volgend jaar.'

Geen angst voor afnemen wereldtitel

Dat de manier waarop hij heeft gewonnen wat glans wegneemt van de titel vind Verstappen dan ook niet. 'Er zijn wel meer controversiële titels geweest, maar nu kijken mensen erop terug en vinden ze het gaaf.' Bang dat hij zijn titel alsnog kwijt zou raken was hij dan ook niet. 'Niet echt, wij hadden het gewoon gezellig als team. We hebben het gewonnen op de baan, er was een groene vlag dus niemand kon het ons afnemen.'

De Limburger geeft aan dat Red Bull door de protesten eigenlijk twee keer feest heeft kunnen vieren. 'In Abu Dhabi kregen we twee protesten, maar toch hebben we het gevierd en later op de avond, toen de protesten waren afgewezen, nog een keer. Daarna heb ik er niet teveel over nagedacht. Ik was blij met het nieuws vanochtend, maar verwachtte het wel', aldus Verstappen, die niet had verwacht dat zijn titel hem nog ontnomen zou worden.

Hamilton favoriet voor titel in 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws