Verstappen heeft feestje te vieren: 'Daar heb ik vier raceweekenden de tijd voor' Formule 1
Formule 1

Verstappen heeft feestje te vieren: 'Daar heb ik vier raceweekenden de tijd voor'

Verstappen heeft feestje te vieren: 'Daar heb ik vier raceweekenden de tijd voor'

Max Verstappen heeft zeker een feestje te vieren na het behalen van zijn tweede titel op het Japanse Suzuka. De Nederlander vliegt naar huis, maar vertrekt samen met onder anderen zijn vader naar de Verenigde Staten, waar de volgende race gehouden wordt. Jos Verstappen gaf al aan dat er dan vast wel een feestje gevierd wordt op een avond, maar Verstappen vindt zelf dat hij daar nu tijd genoeg voor heeft.

De Red Bull Racing-coureur moest even wachten op de bevestiging, en leek het zelf ook nog niet te geloven, maar hij is toch echt tweevoudig wereldkampioen. Met een koffer vol bokalen kan Red Bull dit weekend Japan verlaten en zijn focus richting op de volgende race in Austin, Texas. 'Ik had al gepland om naar huis te gaan', legt de Nederlander uit in de persconferentie. 'Ik kan feest vieren, maar daar heb ik vier raceweekenden de tijd voor', glimlacht hij. 'Ik ben natuurlijk gefocust op het resultaat van een weekend. Er is geen echte druk meer, maar ik wil wel meer races winnen', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

'We weten dat we het kunnen met de auto, en daar willen we gebruik van maken, want je weet niet of dat volgend jaar en de jaren daarop ook zo is', legt Verstappen uit. Aan het begin van het seizoen zag hij een titel nog niet zo zitten. Door wat problemen met het gewicht van de auto en de betrouwbaarheid viel Verstappen een aantal keren uit. Hij maakte toen de opmerking dat hij '46 races' nodig zou hebben om kampioen te worden. 'Ja, ik bedoel, dan ben je gewoon gefrustreerd', reageert de Limburger. 'Als je nu terugkijkt dan ben ik erg tevreden dat we zo'n gevecht hebben gehad (met Ferrari, red.) Hoe dan ook was het verrassend om zo'n voorsprong te hebben.'

Verstappen benadrukt hoe uniek Japanse fans zijn

Het support voor de Nederlander en het team in het algemeen was indrukwekkend. De Japanse fans zaten er het gehele weekend en hun energie en enthousiasme leken oneindig te zijn. 'Ze houden van de Formule 1', zegt de Nederlander. 'Ze kleden zich ernaar', verwijst hij naar de unieke hoedjes en caps die de Japanse fans hebben gemaakt. 'Ze wachten op je, de hele avond of de hele nacht. Het is altijd speciaal om hier terug te komen. Die drie jaren waren echt te lang.' Vanwege de pandemie kon de Formule 1 lang niet op Suzuka racen, maar gelukkig stond de race dit jaar weer op de kalender. Verstappen en zijn team zijn meer dan tevreden om in Japan met Honda te winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws