Leclerc ziet knelpunt bij regenraces: 'De baan is soms oké, maar het zicht absoluut niet' Formule 1
Formule 1

Leclerc ziet knelpunt bij regenraces: 'De baan is soms oké, maar het zicht absoluut niet'

Leclerc ziet knelpunt bij regenraces: 'De baan is soms oké, maar het zicht absoluut niet'

Charles Leclerc ziet waar het probleem ligt in de regenraces van de Formule 1. Vaak zijn de omstandigheden van het circuit wel goed, maar is het zicht dusdanig slecht dat het te gevaarlijk is om te rijden. Dat is jammer, aangezien er dan weinig actie is voor de bezoekers van de races, en het soms zo erg kan zijn dat de race afgelast wordt, zoals de Grand Prix van België van 2021. Hier moet wat aan gedaan worden vindt de Ferrari-rijder.

De coureur met racenummer 16 kwam bij de race van Japan als tweede over de finish, maar doordat hij een fout maakte in het gevecht met Sergio Pérez, kreeg hij een tijdstraf van vijf seconden. Hiermee moest hij zijn P2 overhandigen aan de Mexicaan, en de titel definitief overhandigen aan Max Verstappen. Het duurde erg lang, zo'n twee uur, voordat de race werd hervat na de rode vlag na de openingsfase. Leclerc ziet de knelpunten en ook waar de verbeterpunten liggen.

'De baan is soms oké, maar het zicht absoluut niet', start de Monegask. 'Als er iets gedaan kan worden om de spray van andere auto's te minimaliseren en het zicht te ver beteren, vooral achter auto's, dan zou dat veel voordelen opleveren', vindt Leclerc. Bij de herstart van de race gaven veel coureurs over de boordradio aan dat het circuit prima was, maar het zicht was nog steeds erg slecht. 'Soms is het zicht dusdanig slecht dat het te gevaarlijk is om te rijden, je ziet echt niks achter een andere auto. We moeten echt een oplossing hiervoor zoeken.'

Leclerc feliciteert Verstappen met tweede titel

Hoe dan ook is de Japanse Grand Prix verreden en zijn alle coureurs veilig over de finish gekomen. Leclerc zag het voor zichzelf liever anders gaan, maar is zich bewust van zijn gemaakte fout en feliciteert Verstappen met zijn tweede titel. 'Het was toch een kwestie van tijd dat hij de titel zou pakken', zegt de Ferrari-rijder. 'Dus ik feliciteer Red Bull en Max, ze hebben het fantastisch gedaan en Max heeft de titel zeker verdiend. Wij gaan ons best doen in de laatste vier races en hopen dat we meer competitie kunnen bieden volgend jaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws