Kvyat zag wissel met Verstappen al aankomen: 'Had al het idee dat er iets aan de hand was' Formule 1
Formule 1

Kvyat zag wissel met Verstappen al aankomen: 'Had al het idee dat er iets aan de hand was'

Kvyat zag wissel met Verstappen al aankomen: 'Had al het idee dat er iets aan de hand was'

Daniil Kvyat, voormalig coureur bij Red Bull Racing, blikt terug op het moment tijdens het 2016-seizoen toen hij erachter kwam dat hij vervangen zou worden door Max Verstappen. De rampzalige race in Sotsji bezegelde zijn lot, al zag de Russische coureur de bui al eerder hangen.

Kvyat had nog maar vier races in zijn tweede seizoen bij Red Bull gereden, toen Red Bull-adviseur Helmut Marko en het verdere Red Bull-team besloten om hem om te ruilen met Verstappen. Kvyat werd teruggestuurd naar Toro Rosso, het huidige AlphaTauri, terwijl Verstappen in het Red Bull-stoeltje plaats mocht nemen. De Russische autocoureur blikt in een interview met Formula1.com terug op het moment waarop hij erachter kwam dat hij zijn Red Bull-stoeltje kwijt was.

Sotsji-race bleek de druppel

De coureur kwam er tijdens het kijken van de televisieserie Game of Thrones achter dat de wissel plaats zou vinden. Kvyat had echter al voorafgaand aan het 2016-seizoen het idee dat 'er iets aan de hand was', en dat de Red Bull-adviseur van plan was om 'van coureur te wisselen'.

'Helmut had zoiets van: We willen dat je Daniel (Ricciardo, toemalige Red Bull-teamgenoot van Kvyat, red.) consequent verslaat elke race, min of meer', vertelt Kvyat over die periode. 'Ik had zoiets van: Oké, we zullen zien, hij is geen idioot, maar ik zal mijn best doen net zoals hij dat zal doen. De eerste paar races (van 2016, red.) waren lastig, maar er waren duidelijke verbeteringen, zoals in China, toen was er Sotsji en natuurlijk hadden ze dit nodig, dus zo gaat het soms.'

Tijdens de Grand Prix in Rusland van dat jaar botste Kvyat tot twee keer toe op de Ferrari van Sebastian Vettel. De daarop volgende race, de Grand Prix van Spanje, nam Verstappen plaats in het Red Bull-stoeltje van Kvyat, en won gelijk zijn eerste Grand Prix. De Russische coureur verliet de Red Bull-renstal in 2017.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws