Verstappen kritisch op Red Bull-bolide volgend jaar: 'Daar proberen we aan te werken' Formule 1
Formule 1

Verstappen kritisch op Red Bull-bolide volgend jaar: 'Daar proberen we aan te werken'

Verstappen kritisch op Red Bull-bolide volgend jaar: 'Daar proberen we aan te werken'

Max Verstappen ziet zeker nog wel wat verbeterpunten voor de Red Bull-bolide van volgend seizoen. Vooral de race die Red Bull in 2023 niet wist te winnen, heeft de zwakke punten van de RB19 nog eens duidelijk gemaakt, aldus Verstappen.

Verstappen wist dit seizoen 19 van de 22 races op zijn naam te schrijven, en Red Bull behaalde zelfs in 21 races de overwinning. Toch ziet de Nederlander nog wel wat verbeterpunten voor de bolide van 2024. Op de vraag van Formula1.com hoeveel Red Bull tijdens de winterstop de RB20 moet verbeteren om hun voorsprong op hun rivalen te behouden, zei de drievoudig kampioen: 'Het is moeilijk te zeggen, maar we werken natuurlijk ook aan onze auto om te proberen deze beter te maken. Ik denk dat we ook onze zwakke punten in de auto kennen en daar proberen we aan te werken, plus natuurlijk proberen om onze sterke punten nog sterker te maken.'

Verstappen: 'We hebben het wat moeilijker op stratencircuits'

Hoewel het Red Bull-team niet veel zwakke punten leek te hebben tijdens het afgelopen seizoen, zijn die er volgens Verstappen zeker wel. Hij wijst specifiek daarbij naar de enige race die Red Bull in 2023 niet wist te winnen. 'Natuurlijk zijn er (zwakke punten, red.)', aldus Verstappen. 'Kijk naar ons raceweekend in Singapore. Over het algemeen denk ik dat we het op stratencircuits wat moeilijker hebben, net als in Vegas.' Verstappen wist wel de eerste race op het stratencircuit in Las Vegas te winnen, maar moest tijdens de race zelf even de leiding uit handen geven aan Charles Leclerc en teamgenoot Sergio Pérez.

Maar niet alleen de prestaties op specifieke circuits wordt door Verstappen genoemd als zwaktepunt van de RB19. 'De lage snelheid is absoluut niet ons sterkste punt in de auto, (over, red.) hobbels, kerbs ook, dus dat is zeker een groot gebied waar we kunnen verbeteren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws