Verstappen, Leclerc en Russell zien nieuw raceavontuur wel zitten: 'Le Mans is fantastisch' Formule 1
Formule 1

Verstappen, Leclerc en Russell zien nieuw raceavontuur wel zitten: 'Le Mans is fantastisch'

Verstappen, Leclerc en Russell zien nieuw raceavontuur wel zitten: 'Le Mans is fantastisch'

De 24 Uur van Le Mans staat in het weekend tussen de Grands Prix van Canada en Spanje op het programma, en veel Formule 1-coureurs hebben hun ambitie uitgesproken om ooit ook eens aan de start van de prestigieuze langeafstandsrace te staan. Max Verstappen heeft, dankzij de deelnames van vader Jos Verstappen, al veel goede herinneringen aan de race. De Limburger hoopt ooit zelf ook mee te kunnen doen.

Met drie wereldtitels heeft Verstappen al heel wat succes beleefd in de Formule 1. De Nederlander zou echter ooit ook wel eens succes in andere raceklassen willen behalen, en laat nu alvast weten dat hij ooit op de grid van Le Mans zal staan. 'Ik wil die race absoluut eens rijden', wordt Verstappen geciteerd door de Nederlandse tak van Motorsport.com.

Verstappen heeft namelijk al veel goede herinneringen aan de langeafstandsrace. Vader Jos Verstappen won in 2008 samen met Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn de prestigieuze race. 'Ik weet nog dat ik elf à twaalf jaar oud was en dat mijn vader op Le Mans reed, eerst in de LMP2 en een jaar later LMP1. Op dat moment was ik natuurlijk nog een kind, maar de hele sfeer in Le Mans is fantastisch', haalt Verstappen herinneringen op.

In de Formule 1 is Verstappen gewend om alleen in een auto te zitten, en de Nederlander zou daarom ook graag eens in teamverband willen rijden. 'Het teamaspect vind ik ook mooi, want je doet het zeker niet alleen. Je moet samenwerken met je teamgenoten en qua set-up een compromis vinden die voor alle coureurs werkt', legt Verstappen uit, die met dat laatste al oefent tijdens zijn simraces.

Ook Leclerc ziet Le Mans-avontuur wel zitten

Verstappen is zeker niet de enige coureur op de huidige grid die wel interesse heeft om ooit de 24 Uur van Le Mans te proberen. Ook Charles Leclerc ziet zo'n avontuur wel zitten. 'Ik volg het de afgelopen twee jaar meer doordat Ferrari nu meedoet in de hypercar-klasse en dit jaar is mijn broertje ook zijn endurancecarrière begonnen in de GT's', geeft Leclerc op als reden voor zijn interesse in de langeafstandsrace.

Leclerc denkt echter niet dat hij snel zelf aan de start van Le Mans te vinden is, vanwege de overvolle Formule 1-kalender. 'Ik zou het geweldig vinden om Le Mans op een dag te doen. Ik denk alleen dat we allemaal een beetje hetzelfde probleem hebben: de Formule 1-kalender is bizar vol. We hebben daardoor heel weinig tijd om een race als Le Mans te doen, want als ik Le Mans doe, dan wil ik daar helemaal voorbereid aan de start staan en voor de winst gaan.' Leclerc zou dan ook het liefst de prestigieuze race samen met broer Arthur Leclerc rijden.

Russell maakt alvast plannen met Albon

Ook George Russell ziet een deelname aan Le Mans wel zitten, maar denkt dat dat pas na zijn Formule 1-carrière gaat gebeuren. 'Na mijn Formule 1-carrière zou ik het geweldig vinden om Le Mans te doen, misschien zelfs wel met enkele coureurs die nu in de Formule 1 rijden', aldus de Mercedes-coureur, die sowieso nog tot eind 2025 een contract heeft bij de Duitse renstal. 'Ik heb met Alex (Albon, red.) al wel eens gesproken over een GT-race samen doen.'

Russell is momenteel één van de langere coureurs op de grid, en ziet zijn lengte en gewicht daardoor nog wel als een potentieel probleem voor een deelname aan Le Mans. 'Wij zijn allemaal rond de tachtig kilo met onze pakken en helmen, waardoor we voordat we beginnen al zes tienden per ronde verliezen op Yuki (Tsunoda, red.)!', vertelt Russell lachend. 'Maar Le Mans is een hele speciale race, waardoor we die als racers graag een keer willen doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws