Albon: 'Heb geleerd van hoe Pérez en Verstappen werken, structureren en communiceren' Formule 1
Formule 1

Albon: 'Heb geleerd van hoe Pérez en Verstappen werken, structureren en communiceren'

Albon: 'Heb geleerd van hoe Pérez en Verstappen werken, structureren en communiceren'

Alexander Albon zegt zijn ervaring als reservecoureur van Red Bull Racing mee te nemen naar Williams. Vóór zijn tussenjaar had hij slechts ervaring als coureur in de F1, een jaartje langs de zijlijn heeft hem dus een nieuw perspectief geboden. De Thai gaat bij Formel1 in op wat dit voor hem persoonlijk betekend heeft.

'Ik heb veel geleerd en gekeken naar hoe Sergio Pérez en Max Verstappen werken, het team structureren en communiceren met de ingenieurs', zo steekt hij van wal in gesprek met het Duitse autosportmedium. Albon keek in 2021 veelal naar de werkwijze van de twee coureurs, die meer ervaring in de F1 hebben dan hijzelf. Daar heeft hij naar eigen zeggen veel van opgestoken.

Natuurlijk was Albon teleurgesteld dat hij zelf niet in die RB16B plaats mocht nemen. Toch ziet hij zijn jaar als reservecoureur absoluut niet als een weggegooid seizoen. Hij licht dit toe: 'Ik heb weinig vlieguren gemaakt in de auto, maar de mensen bij Red Bull weten heel erg veel over het materiaal.' Albon bracht veel tijd door in Milton Keynes met de technische heren van de renstal.

'Ze weten hoe ze een snelle auto moeten ontwikkelen, en dat neem ik mee naar Williams', vervolgt hij. In 2022 zal hij naast Nicholas Latifi plaatsnemen bij Williams. Daar zal hij de ervaring die hij opgedaan heeft bij Red Bull dus gebruiken om de ontwikkeling van het materiaal te accommoderen. Het is voorlopig dan ook nog niet duidelijk wie van de twee coureurs de kar gaat trekken bij het team uit Grove, de nieuwkomer of de coureur die er al een tijdje zit.

Albon 'completere coureur' na jaar als testcoureur bij Red Bull Racing

Albon: 'Volgend seizoen zal ik een completere coureur zijn. Mijn rol binnen het team was om te helpen, maar dat heeft mij persoonlijk ook geholpen.' Zo geeft hij aan honderden testronden gedaan te hebben rondom de Grand Prix-weekenden in een poging tijdswinst te vinden voor Pérez en Verstappen. Er is dan ook door Verstappen gesteld dat hij zeker een rol gespeeld heeft in zijn 2021-wereldtitel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws