Verstappen schudt favorietenrol af en blijft verbeteren: 'Anders halen ze je in en pakken ze je' Formule 1
Formule 1

Verstappen schudt favorietenrol af en blijft verbeteren: 'Anders halen ze je in en pakken ze je'

Verstappen schudt favorietenrol af en blijft verbeteren: 'Anders halen ze je in en pakken ze je'

Max Verstappen heeft zichzelf nog niet als favoriet bestempeld voor de titel van 2023. De Nederlander denkt dat de concurrentie nog veel dichter bij moet komen als hij wil laten zien dat hij beter is dan ooit. Daardoor moet hij zich blijven verbeteren. Iets meer concurrentie dan in 2022 is echter wel gewenst, volgens Verstappen is een titelgevecht met meerdere teams veel beter.

Hier en daar werd tijdens de presentatie van de RB19 in New York op 3 februari gesuggereerd dat Verstappen opnieuw de favoriet is voor de titel. De 2023-titel zal dan zijn derde titel op rij zijn, maar daar denkt de Nederlander nog niet over na. In het 2022-seizoen won Verstappen ruim, en mocht hij maar liefst vijftien keer de champagnefles van de overwinning aan zijn lippen zetten. Als hij zichzelf wil overtreffen, zal de concurrentie dit seizoen toch wel beter voor de dag moeten komen. 'Je kijkt altijd naar jezelf en wat je beter kan doen', gaf Verstappen aan bij de RB19-presentatie. 'Je probeert elk jaar sterker terug te komen en dat is soms best wel moeilijk.'

De verschillen in punten tussen Red Bull Racing en Ferrari en tussen de Oostenrijkse renstal en Mercedes begonnen behoorlijk groot te worden. Vooral na de eerste helft van het 2022-seizoen. Ferrari kampte met strategische blunders en rijdersfouten, en Mercedes had een aantal moeilijke maanden achter de rug waarin de bolide niet deed wat Lewis Hamilton en George Russell graag wilden. Verstappen hoopt dat daar in 2023 verandering in komt. 'Vanuit de interesse van de sport wil je altijd dat de teams dicht bij elkaar zitten', legt de tweevoudig wereldkampioen uit.

Verstappen schudt favorietenrol van zich af

'Ik denk dat het al best wel dicht bij elkaar zat. Al hebben we als team gewoon heel veel dingen beter gedaan dan andere teams. Ik denk dat het gat in punten daarom zo groot was.' Verstappen liet eerder al weten dat nooit zo te hebben ervaren, aangezien hij niet vond dat Red Bull dominante weekenden heeft gehad, op een aantal races na. Ondanks de sportieve sanctie van de windtunnel werden Verstappen en Red Bull wel opnieuw genoemd als titelfavorieten. 'Daar denk ik niet over na', zegt de 25-jarige. 'Je moet blijven verbeteren anders dan halen ze (de concurrentie, red.) je in en pakken ze je.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws