Alesi stellig: 'Niet Formule 1, maar politiek heeft gezorgd voor het verdwijnen van F1 in Frankrijk' Formule 1
Formule 1

Alesi stellig: 'Niet Formule 1, maar politiek heeft gezorgd voor het verdwijnen van F1 in Frankrijk'

Alesi stellig: 'Niet Formule 1, maar politiek heeft gezorgd voor het verdwijnen van F1 in Frankrijk'

Jean Alesi, de nieuwe president van het circuit van Paul Ricard, heeft bij Autosport aangegeven dat hij gaat aankloppen bij Emmanuel Macron, de president van Frankrijk, met het verzoek om de Franse Grand Prix weer terug op de kalender te krijgen. Dat de koningsklasse niet meer in Frankrijk rijdt ligt namelijk volgens Alesi niet aan de Formule 1, maar aan de Franse politiek.

De Franse Grand Prix verdwijnt van de kalender dit jaar, nadat het in 2018 juist weer teruggekeerd was. De GP van Frankrijk was al eerder afwezig, er werden geen races gehouden tussen 2009 en 2017. Oud Formule 1-coureur Alesi heeft een sterke mening over het gedoe met de racebaan in Frankrijk, en is niet bang om met vingers te wijzen: 'Het probleem met de Formule 1 in Frankrijk is niet met de baan zelf, het ligt aan de politiek.'

Paul Ricard wordt alsnog voorzien van racerij: 'We hebben al 280 dagen volgeboekt'

De Franse GP heeft een rijke historie. De baan is één van die originele races van het F1-wereldkampioenschap van 1950, maar de baan bestaat al sinds 1906. Volgens Alesi is het zonde dat Frankrijk niets doet met de populariteit van de baan. 'De Franse Grand Prix zou zo mooi op de kalender staan, maar het gebeurt niet, omdat het land er geen interesse in heeft. De schuld ligt bij Frankrijk.'

De racebaan in Frankrijk heeft een speciale plek in het hart van de Franse oud-coureur, wat hij eerder al aangaf toen hij in zijn rol als Paul Ricard-president trad. Als kind heeft Alesi veel tijd doorgebracht op het circuit en zijn passie voor motorsport is daaruit voortgekomen. Het is dan ook niet vreemd dat hij gevraagd is om president te worden van Paul Ricard, toen het hele management op de schop ging.

Ondanks dat er niet op Paul Ricard gereden wordt tijdens het officiële seizoen, is het circuit nog steeds erg drukbezocht. 'Dit jaar hebben we al 280 dagen volgeboekt', geeft de Fransman aan. Naast dat veel Formule 1-teams gebruik maken van de baan tijdens het testseizoen, wordt er nog volop door van alles en nog wat geracet. Sportauto's, motors en tal van nationale kampioenschappen worden er gereden. Volgens Alesi worden er zelfs Italiaanse races gehouden op de Franse racebaan. 'We hebben het erg druk, maar voor de Formule 1 zullen we altijd tijd vrij maken'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws