Verstappen stipt verbeterpunt voor Red Bull aan in Baku: 'Daar komen we op tekort' Formule 1
Formule 1

Verstappen stipt verbeterpunt voor Red Bull aan in Baku: 'Daar komen we op tekort'

Verstappen stipt verbeterpunt voor Red Bull aan in Baku: 'Daar komen we op tekort'

Max Verstappen is uit op revanche in Baku. Zijn 2021-race eindigde in een teleurstellende uitvalbeurt nadat hij een klapband ervoer op het lange rechte stuk. Dit jaar wil hij dat rechtzetten, en eindelijk eens op het podium belanden in Azerbeidzjan. Dit is hem tot nu toe immers nog niet gelukt. Ook bespreekt hij kort de contractverlenging van Sergio Pérez.

'Ik kijk er naar uit om terug te keren naar Baku, we hebben daar wat recht te zetten na vorig jaar', laat de Nederlander weten bij Verstappen.com. Verstappen lag gedurende de Azerbeidzjaanse Grand Prix 2021 comfortabel aan kop, met teamgenoot Pérez tussen hemzelf en titelrivaal Lewis Hamilton. Toen sloeg het noodlot toe.

De Red Bull-coureur zegt ook uit te kijken naar het circuit zelf. Met veel hoekige bochten en een lang recht stuk biedt het de coureurs een totaal ander straatcircuit dan bijvoorbeeld Monaco. Verstappen: 'Het is een lastig circuit met lange remzones en krappe uitloopstroken. Het vinden van de beste afstelling zal daarnaast een uitdaging worden.'

De kwalificatie is altijd belangrijk, maar op stratencircuits nét iets meer. Het zal dan ook vast niet prettig geweest zijn voor Verstappen om in Monaco de polepositiontijd van Charles Leclerc niet aan te kunnen vallen. 'Laten we kijken of we onze snelheid over één ronde ook kunnen verbeteren, aangezien we op dat vlak tekort gekomen zijn', adviseert hij zijn team.

Pérez tekent bij bij Red Bull

Na Baku 2022 te belichten, richt hij zich kort tot zijn teamgenoot, Pérez. 'Het is geweldig dat Checo een contractverlenging getekend heeft, want het is fijn om die continuïteit te creëren binnen een team. Ik kan het ook uitstekend met hem vinden.' Dat de Mexicaan zich tot en met 2024 aan het team gebonden heeft, vindt Verstappen een goede zaak.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws