Brundle over Verstappen-Ricciardo: 'Lastig als je weet dat je niet de favoriet bent' Formule 1
Formule 1

Brundle over Verstappen-Ricciardo: 'Lastig als je weet dat je niet de favoriet bent'

Brundle over Verstappen-Ricciardo: 'Lastig als je weet dat je niet de favoriet bent'

Martin Brundle denkt dat Daniel Ricciardo niet zou vertrekken bij Red Bull Racing, zou hij zijn beslissing van 2018 kunnen heroverwegen. Dat jaar kwam het tot een aanvaring met teamgenoot Max Verstappen in Baku, waarna de relatie tussen de Oostenrijkse renstal en de Australiër verslechterde. Logisch, stelt Brundle, maar achteraf had Ricciardo die stap naar Renault niet gezet.

'Dat gaf de doorslag', meldt de analist, die zijn verhaal over Ricciardo bij Fox Sports doet. Na enkele ronden bakkeleiden kwamen de twee coureurs elkaar tegen bij het inremmen van bocht 1. Ze klapten op elkaar, schoten van het asfalt en moesten allebei een DNF noteren. Uiteindelijk aanschouwde Red Bull het als een 50-50-incident. 'Hij had dat jaar gemakkelijk kunnen winnen zonder zo'n onnodige crash met Verstappen', denkt Brundle.

'Wellicht dat dat het moment was dat hij zich realiseerde dat Red Bull slechts van één coureur kon houden, en dat dat vanaf dat moment Verstappen zou zijn', vervolgt de Engelsman. Ricciardo raakte gefrustreerd en vond dat zijn Nederlandse collega vooral schuld droeg voor het incident. Red Bull ging echter niet achter de ervaren Australiër staan.

Ricciardo besloot zijn heil elders te zoeken en kwam uit bij Renault. Zou hij zijn keuze mogen heroverwegen dan denkt Brundle niet dat hij wederom naar de Franse renstal gegaan was. 'Als je de tijd terug zou kunnen draaien, was hij waarschijnlijk bij Red Bull gebleven en had hij er het beste van gemaakt. Het blijft echter lastig wanneer je weet dat je niet de favoriet meer bent.'

Ricciardo's vormdip

Ricciardo is momenteel uit vorm, en dat wordt in de media uitvergroot. Zak Brown gaf aan dat McLaren 'mechanismen' heeft om het contract van haar geroutineerde coureur te ontbinden, en Ricciardo gaf vervolgens aan dat de kritiek van de McLaren-CEO terecht is. 'Hij moet de weg omhoog weer inzetten', waarschuwt Brundle.

'In Barcelona was Lando Norris erg ziek en wist hij niet eens of hij de race zou starten, maar maakte hij vervolgens wel gehakt van Ricciardo. Dat soort momenten schaden zijn reputatie', meent hij. Is een vertrek van Ricciardo dan aanstaande? Aan die uitspraak wil Brundle zich niet wagen: 'Hij is een achtvoudig Grand Prix-winnaar die 32 keer op het podium gestaan heeft. Ik denk dat hij uit deze vormdip kan komen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws