Verstappen tijdens de winterstop: kan het stuur niet loslaten en viert zijn tweede titel Formule 1
Formule 1

Verstappen tijdens de winterstop: kan het stuur niet loslaten en viert zijn tweede titel

Verstappen tijdens de winterstop: kan het stuur niet loslaten en viert zijn tweede titel

Tijdens de winterstop hebben de Formule 1-coureurs nog een hoop bezigheden en zo ook Max Verstappen. Na dit seizoen zijn tweede wereldtitel te hebben bemachtigd, is zijn pauze meer dan verdiend, maar hij heeft nog wel een aantal verplichtingen. F1Maximaal zet de bezigheden van de Nederlander tijdens de winterstop op een rij.

Ter gelegenheid van de Honda Racing Thanks Day reisde de 25-jarige af naar Japan voor verschillende evenementen met teamgenoot Sergio Pérez en AlphaTauri-coureurs Pierre Gasly en Yuki Tsunoda. Zo hadden de mannen plezier tijdens een family karting-sessie en er waren mooie beelden van een gevecht tussen Verstappen en de Japanse coureur. En tijdens het karten bleek de tweevoudig wereldkampioen opnieuw onverslaanbaar, want samen met MotoGP-rijder Marc Márquez eindigde hij op het hoogste treetje.

Buiten in karts, reed Verstappen tijdens de speciale Honda-dag ook in een Formule 1-wagen, namelijk de RB16B van vorig seizoen. Met de speciale Honda-livery maakte hij samen met Gasly donuts op het circuit van Motegi. Verder maakte hij kennis met het MotoGP-apparaat van Márquez en de Spanjaard liet Verstappen op zijn Honda-motor zitten. Rijden mocht de Nederlander echter niet, want naar eigen zeggen zou hij dan zijn benen breken. Wel is de Formule 1-coureur onder de indruk van de zesvoudig MotoGP-kampioen. ‘Wat ik leuk vind aan Marc is dat hij een vechter is, hij geeft nooit op’, verklaarde Verstappen. Toch vindt hij het zelf te gevaarlijk. ‘Deze jongens zijn gek’, merkte de Nederlander op.

Verstappen kan het niet laten om achter het stuur te kruipen

Dat Verstappen een echt racehart heeft, blijkt ook weer uit zijn bezigheden de afgelopen weken. De tweevoudig wereldkampioen kan tijdens de winterstop het stuur niet loslaten en kruipt daarom in de simulator. Tijdens de virtuele 12 uur van Sebring reed hij in een LMP2-wagen voor het team van Redline in de Le Mans Virtual Racing Series. Er zat helaas geen podium in voor de Nederlander, want hij werd nipt vierde. Echter was er ook iets anders dat fans voornamelijk opviel: de tweevoudig wereldkampioen droeg een bril. Hoewel deze hem niet hielp om te winnen, had Verstappen wel mooie gevechten met onder andere Mercedes.

De tweede titel moet in stijl worden gevierd

Ruimte om te vergeten dat Verstappen zijn tweede titel heeft binnengesleept, kreeg hij vooralsnog niet. Tijdens de FIA Prize Giving Gala kon de Red Bull-coureur zijn kampioenschapsbeker in ontvangst nemen. ‘Al die overwinningen die we dit jaar hebben behaald is iets dat ik nooit voor mogelijk hield. Dit was een ongelofelijk seizoen’, vertelt de Nederlander trots met een grote bokaal in zijn handen. Als kampioen mocht hij ook nog een beker uitreiken, namelijk de FIA Karting Championship Award.

Verder vierde Verstappen zijn titel samen met het team van Red Bull. De regerend kampioen reed onder andere met de RB7 in Milton Keynes. Misschien iets té enthousiast, want de auto vatte tijdens het maken van een aantal donuts zelfs vlam. Het feest ging een andere avond verder, waarbij Verstappen een wel erg opvallende outfit droeg. De coureur had een gele muts, een geel shirt en een bijzondere bril, waarmee hij al snel de titel ‘Minion’ kreeg. Mogelijk zal hij Lewis Hamilton achterna gaan en ook in de paddock dit soort unieke outfits dragen.

Feest in Monaco voor de jarige Piquet

Dat Verstappen niet achteruit deinst voor een feestje is natuurlijk bekend. De Red Bull-coureur vierde in zijn woonplaats Monaco dan ook vrolijk de 34e verjaardag van zijn vriendin Kelly Piquet. Aanwezig waren ook zijn moeder Sophie Kumpen en zusje Victoria Verstappen. De Braziliaanse deelde op haar sociale media leuke foto's van het feestje en zo krijgen we een kijkje in de keuken hoe de Nederlander buiten het circuit is.

Verstappen: 'Als ik thuis ben, ben ik een stuk relaxter'

Na het Formule 1-seizoen schoof Verstappen aan bij het programma F1 Talks van Viaplay. De regerend wereldkampioen sprak over tal van onderwerpen rondom de koningsklasse en verklaarde zijn instelling afgelopen seizoen na zijn eerste titel in 2021. 'Er is niet zoveel veranderd. Het verlangen om een titel te winnen was wel weg, want ik had het hoogste in de Formule 1 al bereikt. Het neemt iets van de druk weg', begint de Nederlander.

'Mensen vatten dat op alsof je je motivatie verloren bent, maar als je eenmaal aan de top staat dan wil je daar blijven. Als ik op het circuit ben dan sta ik aan en wil ik winnen. Daar werk ik heel hard voor. Als ik thuis ben dan ben ik wel een stuk relaxter', eindigt de coureur. De komende tijd zal het dan ook iets relaxter zijn, want met kerst en Oud & Nieuw voor de deur heeft de kampioen nu eindelijk meer tijd voor zichzelf na een intensief jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws