Mercedes laat De Vries mogelijk gaan: 'Kunnen hem niet helpen om een zitje te krijgen' Formule 1
Formule 1

Mercedes laat De Vries mogelijk gaan: 'Kunnen hem niet helpen om een zitje te krijgen'

Mercedes laat De Vries mogelijk gaan: 'Kunnen hem niet helpen om een zitje te krijgen'

Mercedes heeft aangegeven dat het Nyck de Vries mogelijk laat gaan. Teambaas Toto Wolff vertelde tegen Sky Sports F1 dat hij de Nederlander niet kan helpen om een zitje in de Formule 1 te krijgen. De reservecoureur van Mercedes mocht afgelopen weekend in Frankrijk plaatsnemen in de auto van Lewis Hamilton tijdens VT1 en maakte indruk op het team.

De 27-jarige De Vries is een zeer gewaardeerde coureur die Formule E- en Formule 2-titels op zijn naam heeft staan, en hij kreeg de kans om te schitteren in zijn rol als reservecoureur van Mercedes tijdens de Franse Grand Prix toen hij inviel voor Lewis Hamilton tijdens de eerste training.

De Vries maakte opnieuw indruk en dat leidde tot meer geruchten dat hij mogelijk in 2023 op de Formule 1-grid zou verschijnen. Williams lijkt de meest voor de hand liggende kanshebber gezien hun Mercedes-partnerschap en het feit dat de Nederlander dit seizoen ook voor hen heeft gereden tijdens een training.

'Ik kan De Vries niet aan een zitje helpen'

Mercedes-baas Wolff wil De Vries graag een kans geven op de startgrid, zoals George Russell die kreeg bij Williams, maar gaf toe: 'Ik kan hem niet echt helpen. We kunnen een team niet vertellen om naar hem te kijken. Ik denk dat als we hem geen interessant Formule 1-project kunnen bieden, we hem op een bepaalde manier moeten laten gaan.'

'Hij bekijkt verschillende opties, sportwagens, misschien Formule E, maar je moet nooit de kans opgeven dat er op een dag een Formule 1-deur kan openen. VT1 was heel, heel goed', aldus de Oostenrijker.

Hamilton coachte de Vries

Hamilton nam dus geen plaats in zijn auto tijdens VT1, maar coachte de Nederlander. 'Ik was een beetje in de war, omdat ik daar binnenkwam en hij op mijn stoel zat', zei Wolff over Hamilton die in de garage toekeek. 'Ik dacht, waarom zit je niet in de auto! Het was interessant omdat hij hem coachte, hij hielp hem met de overlays. Dat was interessant om te zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws