Verstappen wisselt opnieuw onderdeel motor en pakt vijf plaatsen gridstraf Formule 1
Formule 1

Verstappen wisselt opnieuw onderdeel motor en pakt vijf plaatsen gridstraf

Verstappen wisselt opnieuw onderdeel motor en pakt vijf plaatsen gridstraf

Max Verstappen zal hoe dan ook de Grand Prix van Italie niet aanvangen vanaf de eerste positie. Uit voorzorg heeft Red Bull Racing ervoor gekozen om de verbrandingsmotor te wisselen, zo meldt De Telegraaf, wat betekent dat de Nederlander vijf plaatsen achteruit zal worden gezet op de startgrid van zondag. Voor de leider in het wereldkampioenschap is het zijn tweede race waarin hij een straf pakt na de zomerstop.

Het is niet de gehele motor van de Nederlander die gewisseld wordt, maar alleen de verbrandingsmotor (ICE) wordt vervangen. Voor Verstappen betekent dit dat hij na eerder al in België zijn volledige motor gewisseld te hebben, hij nu voor de tweede keer na de zomerstop gridstraffen incasseert. In België deed hem dat uiteindelijk weinig pijn, want ondanks de veertiende startpositie wist hij destijds, na een machtige vertoning, met de overwinning aan de haal te gaan.

Kansen voor Leclerc, veel gridstraffen op Monza

Voor Charles Leclerc biedt dit mogelijkheden om weer iets dichterbij te kruipen in de strijd om het kampioenschap. De Monegask wisselde net als de Nederlander zijn motor in Spa en van hem zijn er vooralsnog geen straffen bekend, waardoor de Ferrari-coureur een goede kans heeft om de race van de eerste plaats te mogen aanvangen. Op het circuit in Monza worden veel gridstraffen verwacht, waarvan er al een aantal bekend zijn.

Vanwege de lange rechte stukken hopen de teams makkelijk hun weg naar voren te kunnen vinden, al is inhalen hier in de voorgaande jaren lastiger gebleken dan verwacht. Coureurs die vanuit het achterveld terug naar voren moeten knokken zijn onder andere teamgenoot van Verstappen Sergio Pérez, Ferrari-coureur Carlos Sainz en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws