Horner over Porsche: 'Conclusie was dat samenwerking niet goed was voor Red Bull' Formule 1
Formule 1

Horner over Porsche: 'Conclusie was dat samenwerking niet goed was voor Red Bull'

Horner over Porsche: 'Conclusie was dat samenwerking niet goed was voor Red Bull'

Christian Horner heeft bij Autosport tekst en uitleg gegeven over hoe de deal tussen Red Bull Racing en Porsche toch niet van de grond is gekomen. Aanvankelijk leek het erop dat de twee vanaf 2026 in zee zouden gaan, maar vrijdagochtend kwam naar buiten dat de samenwerking definitief van de baan is.

'Het is duidelijk dat met het feit dat Red Bull in 2026 een motorfabrikant zou worden, het altijd logisch was om discussies te voeren', opent de teambaas zijn verhaal. 'Die discussies zijn nu afgerond en de conclusie was dat de samenwerking niet goed was voor Red Bulls betrokkenheid bij F1.' Zo wilde Porsche een aandeel van liefst vijftig procent kopen en daarmee invloed in het team verkrijgen.

Horner wilde onafhankelijkheid Red Bull beschermen

Red Bull zat daar niet op te wachten. Horner en ook Helmut Marko en Adrian Newey koesteren de onafhankelijkheid van het team uit Milton Keynes. Met Porsche erbij zou dat mogelijk verloren gaan. Horner benadrukt dat financiële details nooit een probleem vormden, maar dat de onafhankelijkheid van Red Bull een grote rol speelde in de gevoerde gesprekken.

'Er is nooit een financiële discussie geweest. Porsche is een geweldig merk, maar het DNA is heel anders', legt de Engelsman uit. 'Tijdens het discussieproces werd duidelijk dat er sprake was van een strategische non-alignment. Red Bull heeft laten zien waartoe het in staat is in de F1. En natuurlijk kijken we ernaar uit om als onafhankelijk team en nu motorfabrikant te gaan strijden tegen de OEM's met zowel de aandrijflijn als het chassis.'

Red Bull open voor externe partner, maar wel met hogere mate van autonomie

Horner lijkt daarmee al aan te geven dat Red Bull Powertrains onafhankelijk verdergaat. Toch zegt de teambaas dat hij altijd openstaat voor gesprekken met externe partijen, maar wel met de grote wens om autonomie te bewaren. 'We zijn volledig gefocust op een Red Bull-krachtbron, en als er een gelijkgestemde partner was die iets zou kunnen bijdragen aan het project, dan zou je dat natuurlijk absoluut moeten overwegen, maar het is geen voorwaarde.'

Wel kijkt Horner ernaar uit om 'gewoon' onder de vlag van Red Bull Powertrains door te gaan. 'We zullen het enige andere team zijn naast Ferrari dat de motor en het chassis allemaal op één plek onder één dak heeft. We zijn van mening dat het voor het concurrentievermogen van het team op de lange termijn absoluut het juiste is om te doen. En natuurlijk zijn er nog andere kansen die het biedt', besluit Horner.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Verstappen gaat voor vijf zeges op rij, wedkantoren verwachten nieuwe zege in Italië! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws