Vettel over extra hoorzitting Verstappen: 'Ze moeten niks veranderen' Formule 1
Formule 1

Vettel over extra hoorzitting Verstappen: 'Ze moeten niks veranderen'

Vettel over extra hoorzitting Verstappen: 'Ze moeten niks veranderen'

Sebastian Vettel kon zijn Aston Martin-bolide net niet in de punten rijden afgelopen weekend op Interlagos. Hierdoor blijft de Duitser steken op de twaalfde plek in het kampioenschap met 42 punten. Het team van Aston Martin kent ten opzichte van vorig seizoen, toen het nog Racing Point heette, geen geweldig seizoen. Desondanks is Vettel momenteel wel één van de coureurs met de meeste inhaalmanoeuvres dit jaar.

Afgelopen weekend kwam de Duitse coureur niet verder dan de elfde plek tijden de race. Vettel vond het jammer dat hij geen punten kon scoren voor het team, maar is daar niet bepaald gefrustreerd over. 'Dat is een te groot woord', zegt Vettel tijdens de persconferentie. 'Natuurlijk ben je als team een beetje teleurgesteld dat je geen punten scoort, maar we hadden simpelweg niet de snelheid dit weekend. Bovendien kwam de Virtual Safety Car op een zeer ongelukkig moment voor ons.'

Vettel eindigde in Brazilië vlak achter McLaren-coureur Lando Norris. De Duitser is van mening dat hij geen kans maakte om hem nog in te halen. Ook als de race nog een aantal ronden langer had geduurd, is de coureur van mening dat hij geen schijn van kans maakte. 'We zaten allebei op een andere strategie', wijst Vettel op Norris die vroeg moest stoppen vanwege een lekke band. 'Als ik nog meer had gepusht aan het einde, dan had ik zonder brandstof gezeten.'

Inhaal-titel deert Vettel niet

Vettel staat momenteel wel tweede in het klassement van de meeste inhaalacties. Toch kan de Duitser deze prijs gestolen worden. Zijn reactie over de race op Interlagos spreekt boekdelen. 'Als ik kijk naar de race in Brazilië dan denk ik dat ik de coureur was die het meest werd ingehaald. Ik vraag me af of dat nog ergens voor meetelt', aldus de Aston Martin-coureur.

Vettel vindt review van stewards onnodig

Vettel vindt het onlogisch dat de stewards mogelijk nog een keer gaan kijken naar het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De Duitser vindt dat er niks veranderd hoeft te worden aan de uitslag van de race. 'Soms gaat een beslissing de ene kant op en volgende keer weer de andere kant. Vooral vooraan zijn de gevechten extra fel, want je racet voor een overwinning', besluit Vettel. De Duitser heeft tijdens de Grand Prix van Canada met Ferrari ook een review aangevraagd, maar dat was zonder succes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws