Ricciardo durft Verstappen geen gelijk te geven: 'Ik weet niet wat ik zou hebben gedaan' Formule 1
Formule 1

Ricciardo durft Verstappen geen gelijk te geven: 'Ik weet niet wat ik zou hebben gedaan'

Ricciardo durft Verstappen geen gelijk te geven: 'Ik weet niet wat ik zou hebben gedaan'

Daniel Ricciardo volgt als coureur van McLaren de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton van heel dichtbij. De Australiër is bijna drie jaar lang de teamgenoot geweest van Verstappen en is in de jaren daarna nog goede vrienden gebleven met de Red Bull Racing-coureur. Ricciardo ziet dat zijn voormalig teamgenoot veel is veranderd. Volgens de Australier is de huidige leider in het wereldkampioenschap vooral een stuk volwassener geworden.

'Ik heb Max van heel dichtbij meegemaakt voor een aantal jaar', begint Ricciardo tijdens de persconferentie als hij een vraag krijgt over Verstappen. De discussie over de Nederlander slaat al gauw om naar het incident dat Verstappen met Lewis Hamilton had tijdens de Grand Prix van Brazilië. 'Hij is zeker volwassener geworden, maar Max blijft agressief. Misschien ging zijn verdedigende actie net wat te ver op Interlagos. Maar ik weet niet hoe het is om voor een Formule 1-wereldtitel te vechten, dus ik weet niet wat ik gedaan zou hebben.'

'Ik wil er niet te veel woorden aan vuil maken'

De Australiër wil tijdens de persconferentie Verstappen niet expliciet als schuldige aanwijzen. Toch heeft Ricciardo zo zijn bedenkingen bij de actie van de Nederlander. 'Misschien ging het wat te ver, omdat ze beiden van de baan af schoten. Maar ik wil er niet te veel woorden aan vuil maken. Je vecht om de titel, dus dan vecht je ook tot het einde.' Alpine-coureur Fernando Alonso laat duidelijk weten zich niet te willen mengen in de discussie. 'Ik was gisteren in de gym en ik ging toen naar het strand, dus ik heb het niet gezien', aldus Alonso.

Ondanks de initiële terughoudendheid van Alonso reageert de Spanjaard alsnog op het incident. 'Ik weet dat er vandaag nog een hoorzitting over zal plaatsvinden. Zelfs als ik er naar zou kijken, zou ik mijn mening er niet over geven. Het verschilt per keer wat de stewards zullen beslissen en daarnaast weet ik niet precies wat er is gebeurd. Als de stewards er tijdens de race naar keken en het geen straf waard vonden, dan zullen ze dat nu ook moeten vinden', aldus Alonso.

Ricciardo kijkt naar race in Qatar

Ondanks dat de vorige race in een teleurstelling eindigde voor Ricciardo, kijkt de McLaren-coureur uit naar de race in Qatar. De Australiër vindt het geweldig om op een compleet onbekende baan te gaan rijden. 'Het is altijd spannend om op een nieuw circuit te rijden. Ik heb deze ochtend geen rondje gelopen op het circuit, maar ik zat dinsdag in de simulator en de baan ziet er interessant uit. We zijn goed in de snelle bochten, dus ik verwacht dat we deze race sterk voor de dag kunnen komen', besluit Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws