Vettel stopte te vroeg in F1: 'Had iets monsterlijks in zijn beginjaren en was nog steeds speciaal' Formule 1
Formule 1

Vettel stopte te vroeg in F1: 'Had iets monsterlijks in zijn beginjaren en was nog steeds speciaal'

Vettel stopte te vroeg in F1: 'Had iets monsterlijks in zijn beginjaren en was nog steeds speciaal'

Mark Webber vindt dat Sebastian Vettel een beetje te vroeg is gestopt met racen in de Formule 1. De twee coureurs reden tussen 2009 en 2013 samen bij Red Bull Racing en in die periode waren er flink wat spanningen, zoals het Multi 21-incident. Toch heeft Webber momenteel veel respect voor de viervoudig wereldkampioen en had hij hem graag iets langer gezien in de koningsklasse.

Webber omschrijft dat Vettel door zijn carrière heen is veranderd als coureur. 'Het kost duidelijk tijd om je in een rol te ontwikkelen, met alles waar je ook voor staat', begint de Australiër tegenover Speedcafe. 'Het kost tijd, want dat is gewoon de volwassenheidsfactor van jezelf als professionele atleet, en ook hoe de fans die houding omarmen die je ten opzichte van het racen hebt', voegt hij eraan toe.

Voordat Vettel meervoudig kampioen werd, moest hij zich ook bewijzen in de sport. 'Natuurlijk was het aan het begin van zijn carrière niet al te rechttoe rechtaan! Ik deelde een paar podiums met hem die op zijn zachtst gezegd behoorlijk controversieel waren over de hele wereld', benoemt Webber. 'Maar aan het einde denk ik dat hij geweldig was. Hij begon op een gegeven moment de sport veel te brengen, wat misschien niet het geval was in het begin van zijn carrière.'

Webber: 'Vettel had iets monsterlijks in zijn begindagen'

Hoewel de Duitse coureur veel goede resultaten heeft behaald bij Red Bull, benadrukt Webber dat Vettel ook de laatste jaren nog goed wist te presteren. 'Als wereldkampioen zijnde heeft hij op het einde zeker veel meer gedaan, wat briljant was. Daar neem ik mijn petje voor af', vertelt de 46-jarige. 'Ik denk wel dat hij misschien een beetje te vroeg stopte. Hij rijdt nog steeds heel, heel goed. Ik zei tegen hem: Ik denk dat je een beetje te vroeg stopt. Daar hebben we een beetje om gelachen.'

Ondanks dat Vettel nog langer had meegekund, blikt Webber terug op de carrière van de 53-voudig racewinnaar. 'Ik ben blij dat hij heel is gebleven en hij heeft een geweldige carrière achter de rug. Hij had duidelijk iets monsterlijks in de begindagen en in zijn tijd kon hij nog steeds speciale dingen doen. Viervoudig wereldkampioen zijn is niet niks en hij zal gemist worden', concludeert Webber.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws