Vettel laat de Formule 1 los: 'Ik weet niet eens wanneer de eerste GP van 2023 is' Formule 1
Formule 1

Vettel laat de Formule 1 los: 'Ik weet niet eens wanneer de eerste GP van 2023 is'

Vettel laat de Formule 1 los: 'Ik weet niet eens wanneer de eerste GP van 2023 is'

Sebastian Vettel vertelt over zijn pensioen en zijn lange Formule 1-carrière. De Duitser heeft sinds een paar weken zijn raceschoenen aan de wilgen gehangen en wacht nu op wat de toekomst zal brengen. De coureur met 299 racestarts in de Formule 1 kan in ieder geval terugkijken op een prachtige carrière met vele successen.

Duidelijk is dat Vettel de Formule 1 momenteel even helemaal loslaat. 'Ik weet niet eens wanneer de eerste Grand Prix in 2023 is, maar dat heeft niets te maken met het feit dat ik niet meer zal rijden', begint de Duitser bij ServusTV. 'Ik geloof namelijk ook niet dat Max (Verstappen, red.) weet wanneer de eerste race in het nieuwe jaar is. Ik weet ook niet of ik het daadwerkelijk ga kijken. Misschien heb ik wel wat belangrijks te doen. Ik laat het allemaal op me afkomen.'

Afgelopen zomer liet de viervoudig wereldkampioen weten een einde te breien aan zijn Formule 1-carrière. In Abu Dhabi was daarom zijn laatste Grand Prix-weekend als coureur in de koningsklasse. 'Ik wist natuurlijk dat het mijn laatste race zou zijn, maar ik wist totaal niet wat ik me erbij moest voorstellen. Ik denk dat ik in een bevoorrechte positie zit dat er op deze manier afscheid van mij werd genomen. De laatste weken van mijn carrière waren heel erg mooi en heel erg bijzonder', vertelt Vettel over dat moment.

Vettel: 'Ik weet niet elke overwinning uit mijn hoofd'

De Formule 1 neemt met het vertrek van de 35-jarige coureur afscheid van een grootheid, zo wist de Duitser tussen 2010 en 2013 vier titels te pakken bij het team van Red Bull Racing. 'Er spelen natuurlijk heel veel gedachten als je terugblikt op je eigen carrière. Ik heb natuurlijk heel veel mazzel gehad met mijn tijd in deze sport. Ik ben blij dat ik elke kans heb gegrepen die op mijn pad kwam. Ik heb dan ook geen spijt van een keuze die ik heb gemaakt.'

Vettel heeft een lange geschiedenis in de Formule 1, want in 2007 maakte hij al zijn debuut. In de tussentijd heeft hij gereden bij Toro Rosso, Red Bull, Ferrari en Aston Martin. 'Ik zal niet zeggen dat ik echt alle overwinningen nog uit mijn hoofd weet, maar als je een paar steekwoorden over de race hoort dan komt er best veel naar boven', vertelt hij. Wat betreft zijn toekomst is Vettel nog niet zeker. 'Iedereen praat natuurlijk direct weer over de toekomst en het aankomende jaar. Dat hoort een beetje bij de sport. Ik kijk uit naar volgend jaar en wat de toekomst gaat brengen', eindigt de man met 53 Formule 1-overwinningen achter zijn naam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws