Gaan Verstappen en Marko naar Mercedes? 'Toto heeft gezegd: Zijn meer dan welkom in mijn team' Opinie
Opinie

Gaan Verstappen en Marko naar Mercedes? 'Toto heeft gezegd: Zijn meer dan welkom in mijn team'

Gaan Verstappen en Marko naar Mercedes? 'Toto heeft gezegd: Zijn meer dan welkom in mijn team'

Robert Doornbos is ingegaan op de geruchten rondom een eventueel vertrek van Red Bull-adviseur Helmut Marko bij de Oostenrijkse renstal. Max Verstappen zou zijn lot bij Red Bull aan die van Marko hebben verbonden, waardoor Toto Wolff zou hebben gezegd dat beide mannen wel welkom zijn bij Mercedes. Doornbos durft nog niet te zeggen hoe de Red Bull-soap uiteindelijk zal aflopen.

De perikelen in en om het Red Bull-kamp lijken nog lang niet opgelost. Tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië kwam daar het bericht bij dat Marko een schorsing boven het hoofd zou hangen, vanwege eerder gemaakte uitspraken over de interne kwesties bij de Oostenrijkse renstal. Volgens oud-Red Bull-coureur Doornbos is een Red Bull zonder Marko eigenlijk ondenkbaar.

Marko speelt, volgens Doornbos in zijn analyse bij het Qatarese beIN Sports, namelijk 'een cruciale rol in het brengen van de juiste coureurs in de juiste teams. Hij is daarbij ook bereid om risico's te nemen.' Volgens Doornbos was het ook Marko die als eerste tegen een jonge Verstappen zei: 'We halen je uit de Formule 3 en zetten je in een Formule 1-auto. En de hele wereld dacht dat hij gek was. De jongen heeft bijna geen talent, en ja, hij deed het goed in karten, en ja, zijn vader was Formule 1-coureur, maar hij wist (in de Formule 3, red.) niet eens het kampioenschap te winnen. Het oog voor talent dat Marko had, daar werd hij uiteindelijk voor beloond (met Verstappen, red.)'

Wolff wil Verstappen-Marko-duo wel bij Mercedes

'Helmut is een hele belangrijke pilaar bij Red Bull Racing', benadrukt Doornbos, hoewel de adviseur bij het Red Bull GmbH-bedrijf in dienst is, en niet bij het raceteam. Het gesprek komt daarna op de zogenoemde 'Marko-clausule' die Verstappen in zijn contract heeft, waardoor de Nederlander zijn lot bij Red Bull aan dat van de Red Bull-adviseur heeft verbonden. 'Ik begrijp dit loyaliteit die Max aan Helmut laat zien wel,' aldus Doornbos.

De oud-Red Bull-coureur zal daarom ook niet verbaasd zijn als Verstappen Red Bull verlaat, wanneer Marko er ook niet langer werkt. Toto Wolff zou al eerder hebben aangegeven dat hij de Oostenrijker wel als 'mascotte' voor zijn team wil, mocht Marko bij Red Bull vertrekken, wat laat zien hoe graag de Mercedes-teambaas Verstappen aan boord zou willen krijgen. 'Toto heeft gezegd: Als Max en Marko graag bij elkaar willen blijven, dan zijn ze meer dan welkom in mijn team. Ik heb nog stoeltjes over voor 2025 en 2026, en de jaren daarna.' Doornbos heeft nog geen idee hoe de interne strubbelingen bij Red Bull zullen aflopen: 'Elke dag is een nieuwe aflevering.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws