FIA-rapport stemt Wolff tevreden: 'Het Abu Dhabi-hoofdstuk nu afgesloten' Formule 1
Formule 1

FIA-rapport stemt Wolff tevreden: 'Het Abu Dhabi-hoofdstuk nu afgesloten'

FIA-rapport stemt Wolff tevreden: 'Het Abu Dhabi-hoofdstuk nu afgesloten'

Mercedes-teambaas Toto Wolff is tevreden met het rapport dat de FIA afgelopen weekend openbaar heeft gemaakt. Het bestuursorgaan had beloofd een onderzoek te starten naar de gebeurtenissen in Abu Dhabi van vorig jaar. Tijdens het Grand Prix-weekend in Bahrein kwam de World Motor Sport Council bijeen om over dit rapport te praten en het uiteindelijk openbaar te maken voor iedereen. Eerder besloot de FIA zelf al om enkele veranderingen door te voeren binnen de wedstrijdleiding.

Voor Wolff is het hoofdstuk nu dan ook afgesloten. 'Ik vind vooral dat er een stap in de juiste richting is gezet door het rapport openbaar te maken', zegt de Oostenrijker bij Motorsport.com. Wolff is vooral blij dat de FIA haar eigen fouten erkent. 'Iedereen kan het rapport lezen zoals ze willen. Ik vind het vooral belangrijk dat er wordt gesproken over een menselijke fout. Dat was erg belangrijk om dit hoofdstuk nu af te sluiten.'

De verwoording van het rapport is bij sommige mensen in het verkeerde keelgat geschoten, maar daar heeft Wolff geen boodschap aan. De Mercedes-teambaas is tevreden met deze stap en heeft vertrouwen in de toekomst. 'Ik ben gewoon blij dat er meer transparantie is. In mijn gesprekken met Mohammed Ben Sulayem (president van de FIA, red.) is naar voren gekomen dat hij ook een systeem wil implementeren dat minder foutgevoelig is. De FIA heeft laten zien dat het geleerd heeft van haar fouten.'

Wolff niet meer bezig met Abu Dhabi

Het nieuwe seizoen is inmiddels van start gegaan. Dat is dan ook hetgeen waar Wolff zich nu op wil focussen, nadat hij gezien heeft dat Mercedes niet competitief genoeg is. 'Ik heb daardoor geen moment meer aan Abu Dhabi gedacht. Het heeft ook geen zin om met onze gedachte bij de laatste race van vorig seizoen te hangen. De beker staat nu bij iemand anders in de kast. Het is klaar', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws