Villeneuve denkt dat de druk bij Hamilton ligt: ‘Hij kan niet rustig aan doen’ Formule 1
Formule 1

Villeneuve denkt dat de druk bij Hamilton ligt: ‘Hij kan niet rustig aan doen’

Villeneuve denkt dat de druk bij Hamilton ligt: ‘Hij kan niet rustig aan doen’

Volgens oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve ligt de druk in de titelstrijd bij Lewis Hamilton, ondanks dat die de afgelopen drie races heeft gewonnen. Wel worstelde Max Verstappen in Jeddah met de druk van de titelstrijd, denkt de Canadees. Hij verwacht dat het beter is voor de Formule 1 als Verstappen met de titel naar huis gaat, en hoopt dat de twee rivalen het clean houden tijdens de race.

Villeneuve weet zelf goed hoe het is om verwikkeld te zijn in een hevig titelgevecht. In 1997, toen nog maar zijn tweede jaar in de Formule 1, vocht hij een hevige titelstrijd uit met Michael Schumacher. Daarbij kwam hij als winnaar uit de bus, na een controversiële crash met de Duitser. Villeneuve begrijpt de druk die op Hamilton en Verstappen staat: ‘Dat was bij mij in dat jaar niet anders.’ Een belangrijk verschil: in 1998 was er nog geen sociale media. ‘De verhalen werden bepaald door de traditionele media, we konden onze eigen kijk op de zaak niet kwijt’, vertelt Villeneuve tegen het AD. Hij denkt zelf dat hij onder spanning op zijn best was.

Voor Verstappen geldt over het algemeen hetzelfde, denkt de Canadees. Vaak wordt de Nederlander toegeschreven dat hij zo kalm blijft onder de druk van de titelstrijd. In Jeddah lag dat echter een keer anders, volgens Villeneuve: ‘Misschien werd het hem vorige race in Jeddah iets te veel. De extreme pk’s van Mercedes brengen hem in het nauw, misschien voelt het oneerlijk.’ Mogelijk ging Verstappen vanwege die houding over het randje in Saoedi-Arabië. Hij wist echter toch nog tweede te worden, wat volgens Villeneuve een goede uitkomst was vor de Nederlander. ‘Max verloor er niets, hij werd nog tweede. Nu ligt de druk bij Lewis. Die kan niet rustig aan doen.’

Beter voor de F1 als Verstappen wint

Heeft Villeneuve zelf een voorkeur over wie de titel wint? Hij zegt zelf van wel: ‘Iedereen heeft natuurlijk een voorkeur.’ Hij houdt zich echter relatief neutraal want, zo stelt hij, als Verstappen wint is dat voor de Formule 1 als geheel beter. ‘Dan heeft Lewis het record van acht wereldtitels nog niet, blijft hij nog jaren gretig en de sport dus interessant’, aldus de Canadees. Hij durft geen voorspelling te doen over wie de titel ook echt pakt. Het liefste ziet hij dat de beide heren hun gevecht clean houden. ‘Dat áls ze crashen, het komt omdat ze allebei even gretig een bocht induiken, niet omdat je de ander wil uitschakelen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws