Vips geschorst door Red Bull na racistische en homofobe uitlatingen Formule 1
Formule 1

Vips geschorst door Red Bull na racistische en homofobe uitlatingen

Vips geschorst door Red Bull na racistische en homofobe uitlatingen

Red Bull Racing heeft juniorcoureur Juri Vips met directe ingang geschorst van alle taken binnen het team, en een onderzoek ingesteld naar een incident dat zich heeft voorgedaan. De coureur, die onlangs nog een vrije training mocht rijden, heeft zich in een stream racistisch uitgelaten en naar aanleiding van die uitlatingen heeft zijn team besloten hem tot nader orde te schorsen.

In een persbericht van het team melden zij het volgende: 'Red Bull Racing heeft juniorcoureur Juri Vips geschorst van alle taken van het team met onmiddellijke ingang, zolang het onderzoek naar het incident loopt. Als organisatie veroordelen wij elke vorm van mishandeling en hebben wij een zero tolerance beleid als het gaat om racistisch taalgebruik of gedrag binnen onze organisatie.'

Eerder doken er twee video's op van de jonge Vips die tijdens verschillende streams van andere juniorcoureur Liam Lawson ongepast taalgebruik uitspreekt. Eerst laat hij zich racistisch uit in een video, waarna hij ook in een tweede opgedoken video kwetsende uitspraken doet. In de tweede video krijgt hij een pet van Lawson, waarna hij deze bestempelt als een pet 'met een gay kleur'. Dit heeft er dus voor gezorgd dat de Est nu geschorst is.

Reactie Vips

Vips heeft zelf inmiddels ook gereageerd via Instagram: 'Ik zou graag mijn onvoorwaardelijke excuses maken voor het aanstootgevende taalgebruik tijdens een live gaming stream eerder vandaag. Dit taalgebruik is onacceptabel en toont niet de normen en waarden waar ik voor sta. Ik heb enorme spijt van mijn acties en dit is niet het voorbeeld dat ik wil geven. Ik zal volledig meewerken aan het onderzoek. Juri'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws