Button verwacht 'episch' seizoen in 2023 en hoopt op nieuwe akkefietjes tussen Horner en Wolff Formule 1
Formule 1

Button verwacht 'episch' seizoen in 2023 en hoopt op nieuwe akkefietjes tussen Horner en Wolff

Button verwacht 'episch' seizoen in 2023 en hoopt op nieuwe akkefietjes tussen Horner en Wolff

Jenson Button hoopt dat er snel drie teams zullen strijden om het wereldkampioenschap. De enkelvoudig wereldkampioen vindt het prima als twee coureurs met elkaar strijden, maar tegelijkertijd is hij van mening dat iedereen graag een spannende strijd ziet tussen meerdere teams. Daarbij hoopt Button dat er nog een extra ingrediënt wordt toegevoegd aan de titelstrijd. De ex-coureur vond de politieke spelletjes in 2021 namelijk ook mooi om te zien.

De nieuwe reglementen in de Formule 1 moeten ervoor zorgen dat het veld wat meer naar elkaar toe schuift. Het is echter de vraag hoe lang het duurt voordat meer teams strijden om overwinningen en podiums. 'Het zal nog een paar jaar duren', zegt Button bij Any Driven Monday. 'Maar zelfs met het budgetplafond zullen de teams die dichter bij het achterveld staan echt voorin kunnen vechten. Er is geen reden waarom ze dat niet kunnen, vooral als ze de juiste personeelsleden en het juiste rijdersduo hebben. Alles is mogelijk.'

Button: 'Ik denk dat we volgend jaar een episch seizoen hebben'

De nieuwe reglementen moeten er dus ook voor zorgen dat meer teams mee kunnen doen in de titelstrijd. Red Bull, Ferrari en Mercedes lijken voor nu de meest realistische gegadigden. 'Het zou fantastisch zijn om drie teams te zien strijden. We houden er allemaal van als meer teams betrokken zijn. Als het twee rijders zijn in hetzelfde team die vechten om het kampioenschap, dan is het prima als de race goed is. Maar we houden ervan als andere teams ook een kans hebben.'

'De laatste keer dat we drie teams in de titelstrijd hadden was in 2010, toen het McLaren, Ferrari en Red Bull waren die vochten om het wereldkampioenschap. Ik denk dat we volgend jaar een episch seizoen zullen hebben', vervolgt Button. Daarbij hoopt de voormalig Formule 1-coureur nog op een extra ingrediënt. De Brit wil namelijk dat er niet alleen maar gevochten wordt op het circuit. 'Ik vond het leuk om te zien hoe Toto (Wolff, red) en Christian (Horner, red) ook buiten de baan vochten in 2021', aldus Button.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws