Hamilton richt zich tot fans in persoonlijk bericht: 'Nu kan ik mijn droom in vervulling laten gaan' Formule 1
Formule 1

Hamilton richt zich tot fans in persoonlijk bericht: 'Nu kan ik mijn droom in vervulling laten gaan'

Hamilton richt zich tot fans in persoonlijk bericht: 'Nu kan ik mijn droom in vervulling laten gaan'

Lewis Hamilton laat via zijn officiële kanalen aan zijn fans weten dat hij zich ongelofelijk gelukkig voelt en de kans krijgt om een jeugddroom te vervullen: rijden in Ferrari-rood. In zijn bericht bedankt hij Mercedes voor alle jaren die hij bij het team heeft gereden, maar benadrukt ook dat hij op dit moment nog niet denkt aan 2025. Hij is gedrevener dan ooit om Mercedes dit jaar naar de top te helpen.

Naast een statement van het team had Hamilton nog niets van zich laten weten na donderdagavond 1 februari. Toen werd bekendgemaakt dat Hamilton Mercedes aan het einde van het 2024-seizoen zou gaan verlaten en de overstap maakt naar Ferrari. Mercedes-teambaas Toto Wolff liet weten dat hij het jammer vindt, maar geen wrok koestert nadat Hamilton in augustus nog een meerjarige deal bij de Duitse renstal tekende. 'Het zijn een paar gekke dagen geweest, die gevuld waren met allerlei emoties', begint Hamilton in zijn bericht op zijn Instagram-pagina.

'Maar zoals jullie allemaal nu weten, na een ongelooflijke elf jaar bij Mercedes-AMG Petronas F1 Team, is de tijd voor mij gekomen om een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen en zal ik me in 2025 bij Scuderia Ferrari voegen', gaat de zevenvoudig wereldkampioen verder. 'Ik voel me ongelooflijk gelukkig nadat ik met Mercedes dingen heb bereikt waarvan ik alleen maar had kunnen dromen als kind, dat ik nu de kans krijg om een andere jeugddroom te vervullen: rijden in Ferrari-rood.' De Brit benadrukt dat Mercedes vanaf dat hij dertien jaar oud was al een onderdeel is geweest van zijn leven, en dat deze beslissing ontzettend moeilijk was.

Tekst gaat verder onder het Instagram-bericht.

'Ik ben ontzettend trots op alles wat we samen hebben bereikt en ik ben heel dankbaar voor het harde werk en de toewijding van iedereen waarmee ik in de loop der jaren heb samengewerkt en natuurlijk Toto, voor zijn vriendschap, begeleiding en leiderschap', gaat Hamilton verder. 'Samen hebben we titels gewonnen, records gebroken en zijn we het meest succesvolle partnerschap in de geschiedenis van de F1 geworden. En natuurlijk kan ik Niki niet vergeten, die een enorme supporter was en die ik nog elke dag mis.'

'Mijn focus ligt op het komende seizoen met Mercedes'

Nadat Hamilton zijn zevende titel in 2020 won met Mercedes, lukte het hem niet om zijn achtste titel in 2021 te pakken en het record van Michael Schumacher te verbreken. Daarom is de tijd aangebroken om een nieuwe uitdaging aan te gaan. 'Ik herinner me nog steeds het gevoel van een sprong in het diepe toen ik voor het eerst bij Mercedes kwam in 2013. Ik weet dat sommige mensen het destijds niet begrepen, maar het voelde goed om de stap te zetten en dat is het gevoel dat ik nu weer heb. Ik ben enthousiast om te zien wat ik kan bijdragen aan deze nieuwe kans en wat we samen kunnen doen', schrijft Hamilton.

Voordat Hamilton zijn droom in vervulling kan laten gaan, moet hij nog één seizoen alles geven voor Mercedes. 'Maar op dit moment denk ik niet aan 2025. Mijn focus ligt op het komende seizoen en weer de baan op gaan met Mercedes. Ik ben gedrevener dan ooit, ik ben fitter en meer gefocust dan ooit en ik wil Mercedes opnieuw helpen winnen. Ik ben honderd procent toegewijd aan de taak die ik moet uitvoeren en vastbesloten om mijn partnerschap met het team op een hoogtepunt af te sluiten. Dank aan jullie allemaal die met mij op deze reis zijn geweest, jullie hebben me allemaal gesteund terwijl ik mijn dromen najaag en ik hoop dat ik jullie trots kan blijven maken. Zoals altijd, stuur ik jullie mijn liefde en positieve energie.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws