Jos Verstappen gaat serieus voor zijn rally-avontuur: 'Vind het prachtig om te doen' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen gaat serieus voor zijn rally-avontuur: 'Vind het prachtig om te doen'

Jos Verstappen gaat serieus voor zijn rally-avontuur: 'Vind het prachtig om te doen'

Jos Verstappen heeft het rally-virus helemaal te pakken. De vader van Formule 1-coureur Max Verstappen is sinds afgelopen jaar begonnen met het rijden van wedstrijden, en is sindsdien helemaal gevallen voor de sport. De voormalig Formule 1-coureur begint komende maand weer met zijn eerste wedstrijd van het jaar, en wil nog meer gaan ontdekken komend jaar.

In gesprek met De Telegraaf vertelt Verstappen over zijn planning voor de komende weken. 'Eind februari rijd ik mijn eerste rally van het jaar in België, in Haspengouw. Daar probeer ik me de komende weken zo goed mogelijk op voor te bereiden. Half maart wacht dan de volgende rally in België. Ik denk dat we daar komend jaar een stuk of zeven of acht races gaan afwerken en waarschijnlijk ook weer in Hellendoorn.'

De Nederlander ziet zijn nieuwe sport zeker niet als gewoon plezier maken maar gaat er echt vol voor om resultaten te boeken. Hij geniet van de strijd en wil zelfs nog meer van de rally-wereld ontdekken. 'Ik neem het heel serieus en vind het echt prachtig om te doen. Ik wil daarnaast dit jaar ook wat gravelwedstrijden gaan rijden, bijvoorbeeld in Frankrijk en Portugal.'

Max niet van plan rally te gaan rijden

Hoewel Max Verstappen zijn vader eerder al wel volgde richting de Formule 1, sluit de Nederlander uit ooit de rally-sport in te gaan. Voor Verstappen is het simpelweg het risico niet waard om zo dicht langs de bomen te rijden, zo gaf hij eerder aan. Verstappen senior liet daarbij op zijn beurt weten het wel te begrijpen, maar toch denkt hij dat het niet volledig uitgesloten is dat zijn zoon ooit de sport in gaat. Hij had zelf immers ook diezelfde gedachte op jonge leeftijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws