Weerupdate Oostenrijk | Uur na racestart regen verwacht Formule 1
Formule 1

Weerupdate Oostenrijk | Uur na racestart regen verwacht

Weerupdate Oostenrijk | Uur na racestart regen verwacht

Het kan zomaar gaan regenen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Gedurende het raceweekend is het voorlopig droog gebleven op de Red Bull Ring, maar op zondagochtend begon de feature race van de Formule 3 op een zeer natte baan, en bleef het regenen gedurende het evenement. Ook op zondagmiddag kan er nog wat regen vallen, waardoor de Formule 1 mogelijk ook op een natte baan begint.

De Formule 1 is de afgelopen dagen getrakteerd op prachtige zonnig weer. De temperaturen lagen echter wel relatief laag, en ook op de zondag wordt het niet warmer dan negentien graden. De Red Bull Ring heeft in de afgelopen dagen echter ook wel wat regen gezien. Toen het Formule 1-circus eenmaal was geland in Oostenrijk was het aan het regenen in de bergen van Stiermarken. Desondanks zijn alle sessies voorlopig droog verlopen.

Dat kan tijdens de race zomaar anders zijn. Weather.com stelt dat het grotendeels droog zal blijven op zondagmiddag, maar er is zeker een kans dat het aan het begin van de race gaat regenen. Op zondagochtend werden de Formule 1-coureurs in ieder geval wakker in de stromende regen. Dit zal een groot effect hebben op het asfalt, zeker omdat de Formule 3 op een natte baan heeft gereden. De kans op regen om 15.00u, bij de start van de race, is 31 procent.

F3 start achter de safety car

De Formule 3-race begon in de regen. De omstandigheden waren niet veilig genoeg om een staande start te hebben, waardoor de dertig rijders achter de safety car moesten starten. Gedurende de race werd het langzamerhand wat droger, maar dat betekende niet dat er een droge lijn ontstond op het circuit. Hierdoor was er tijdens de race nog steeds heel erg veel spray, en was er weinig zicht voor de coureurs.

Weerupdate Oostenrijk 14.25u (10/07) | Uur na racestart regen verwacht

Een uur na de start van de Grand Prix wordt regen verwacht. Dit wordt gesuggereerd op Weather.com. De voorspelling is dat er regen zal vallen gedurende de aankomende Formule 1-race, al lijkt de mate van regen zeer beperkt. Er wordt gesproken van een lichte intensiteit, maar je weet het in de Oostenrijkse bergen nooit.

Volgens de meest recente berichtgeving is de kans op regen gedurende de Oostenrijkse GP momenteel zo'n 33 procent. Met name na ongeveer een uur racen kunnen er druppels vallen, met een bui vlak voor vieren, en een bui er vlak na. Vermoedelijk hebben we het over zeer lichte regenbuien, maar in de Oostenrijkse bergen kan het ook plots heel zwaar regenen: het weer is er vrij onvoorspelbaar. De teams houden de wolken dus ongetwijfeld in de gaten.

Krijg 1,83 keer je inzet terug als Max Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk wint!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws