F2 en F3 in Oostenrijk | Verschoor gediskwalificeerd na F2-zege, Sargeant neemt P1 over Formule 1
Formule 1

F2 en F3 in Oostenrijk | Verschoor gediskwalificeerd na F2-zege, Sargeant neemt P1 over

F2 en F3 in Oostenrijk | Verschoor gediskwalificeerd na F2-zege, Sargeant neemt P1 over

Ook voor de Formule 2 en Formule 3 vormen Groot-Brittannië en Oostenrijk een double-header. De junioren sluiten zich twee weekenden op rij aan bij de Formule 1, en dat biedt kansen voor ze om zich in de schijnwerpers te rijden. In het F2 en F3 in Oostenrijk-topic houdt F1Maximaal.nl bij wat er gaande is in de juniorenklassen, en bespreken we uiteraard wat opvalt in de subklassen.

Verschoor gediskwalificeerd na F2-zege, Sargeant neemt P1 over

Richard Verschoor is gediskwalificeerd na de hoofdrace van de Formule 2 op de Red Bull Ring. De Nederlander won de race dankzij een perfecte bandenstrategie in verraderlijke omstandigheden. Hij viel na afloop echter stil, omdat zijn Trident niet meer genoeg brandstof aan boord had. Dat is ook meteen de reden dat Verschoor is gediskwalificeerd. Logan Sargeant neemt de eerste plek over, doordat ook Jehan Daruvala, die eigenlijk tweede werd, een straf kreeg.

F2: Verschoor wint feature race, maar houdt zijn hart vast voor diskwalificatie

Richard Verschoor heeft de feature race in de Formule 2 weten te winnen. Het circuit op de Red Bull Ring was nog niet volledig opgedroogd, maar de coureur van Trident durfde het aan om op slicks te starten. Dat bleek uiteindelijk een gouden zet te zijn. Veel coureurs moesten tijdens de race naar binnen om hun regenbanden te ruilen voor slicks, waardoor Verschoor naar de eerste plek ging, en deze stond hij niet meer af. Wel bestaat er wat onzekerheid, aangezien hij stil kwam te staan na de race. Als er niet voldoende brandstof in de auto zat aan het einde, dan zal hij gediskwalificeerd worden.

De race kende heel erg veel straffen voor het overschrijden van track limits. Roberto Merhi, die inviel voor Ralph Boschung, zal het meeste balen van zijn tijdstraf. De Spanjaard reed van de 21e naar de tweede plek, maar hij kreeg een straf van vijf seconden. Hierdoor zakte hij terug naar de vijfde plek. Jehan Daruvala eindigde daardoor als tweede en Logan Sargeant pakte de laatste plek op het podium.

F3: Hadjar houdt hoofd koel in verregende feature race

Isack Hadjar heeft voor het eerst in zijn rookie-seizoen een feature race in de Formule 3 weten te winnen. De Red Bull Racing-junior mocht starten vanaf de eerste plek, en deze positie gaf hij ook niet af tijdens de race. De coureurs kregen wel te maken regen. Hadjar had het in de openingsfase van de race moeilijk om zijn bolide op het asfalt te houden, maar na de eerst ronden begon Hadjar uit te lopen, en had Victor Martins geen kans meer.

Waar Hadjar in zichzelf op een positieve manier liet zien, waren het Charouz-coureurs Francesco Pizzi en Zdeněk Chovanec die op een negatieve manier opvielen. De rijders kwamen namelijk twee keer gedurende race samen. De tweede keer tikt Pizzi Chovanec van de baan, en belandde de Tsjech in de grindbak. Hierdoor kwam de safety car naar buiten. Hadjar bezweek echter niet onder de druk, geholpen door een achterblijver die tussen de Red Bull-junior en Martins in stond. Hadjar pakt door deze overwinning de tweede plek in het kampioenschap, en staat hij één punt achter Martins.

F2: Armstrong bezwijkt niet onder druk en wint sprintrace, Verschoor zesde

Marcus Armstrong heeft overtuigend de sprintrace van de Formule 2 gewonnen. De coureur van Hitech GP begon vanaf poleposition en hield zijn eerste plaats vast tot het einde van de race. Hij moest wel om zien te gaan met de druk van Théo Pourchaire en Jack Doohan, maar dat deed de Nieuw-Zeelander met verve. Richard Verschoor startte vanaf P3, maar viel terug naar P6. Dat is achter WK-leider Felipe Drugovich (P4) en Jüri Vips (P5).

F3: Red Bull-junior Crawford wint spectaculaire sprintrace

Red Bull-junior Jak Crawford heeft de Formule 3-sprintrace in Oostenrijk weten te winnen. Nadat Juan Manuel Correa vooraan wegviel, moest de Amerikaan enkel Caio Collet nog langs om de zege naar zich toe te trekken. Dit deed hij middels een uitstekende inhaalactie die standhield door vrijwel de gehele tweede sector van de Red Bull Ring.

Collet poogde in de slotfase van de wedstrijd nog een aanval bij de Prema-rijder, maar het mocht niet baten. De MP Motorsport-jongeling moest genoegen nemen met P2, en zag Franco Colapinto, eveneens rijdend voor een Nederlands team in de vorm van Van Amersfoort Racing, ook op het podium belanden.

Na een ietwat roekeloze, maar effectieve inhaalrace eindigde Charles Leclercs broertje, Arthur Leclerc, op P4. De Monegask baande zich een weg door het veld, maar tikte daarbij een Trident van het asfalt, en benadeelde teamgenoot Oliver Bearman. Daar zal bij Prema ongetwijfeld over gesproken worden na afloop van het evenement.

F2: Vesti pakt op Red Bull Ring voor het eerst poleposition

Frederik Vesti heeft poleposition gepakt voor de feature race van zondag. De coureur van ART Grand Prix was met 1:14,123 de snelste coureur van de vrijdag. De veelbesproken Jüri Vips zal ook vanaf de eerste startrij beginnen tijdens de race, terwijl Logan Sargeant, de coureur van Carlin, de top-drie compleet maakt. Voor een aantal coureurs verliep de kwalificatie uiteindelijk teleurstellend, aangezien er veel tijden werden afgepakt doordat de rijders de track limits overschreden.

Voor Vesti is dit de eerste keer dat hij vanaf poleposition mag starten in de Formule 2. De Deen wist eerder in Azerbeidzjan zijn eerste zege te boeken tijdens de sprintrace op het Baku City Circuit. Voor de sprintrace van zaterdag mag Marcus Armstrong vanaf de eerste plek starten. De Nederlander Richard Verschoor kwalificeerde zich als achtste, waardoor hij tijdens de sprintrace op de derde plek begint.

F3: Red Bull-junior Hadjar pakt pole na late rode vlag

Het was Isack Hadjar die na een chaotische kwalificatie in Spielberg de eerste startplek heeft weten te verzilveren. De Red Bull Ring is relatief klein, wat betekent dat het op de dertig auto's tellende Formule 3-grid dringen geblazen was voor een 'schone' kwalificatieronde. Red Bull Racing-junior Hadjar lukte dit goed. Hij zette met nog enkele minuten op de klok de snelste tijd van de sessie neer.

Enkele concurrenten waren op zoek naar een tijdsverbetering, maar de sessie kwam vroegtijdig ten einde wegens een rode vlag. Zdenek Chovanec parkeerde zijn Charouz Racing Systems-bolide enkele minuten voor tijd naast het circuit na bocht 1, hij had vermoedelijk wat afgebroken op de kerbs. Daarmee konden Victor Martins (P2) en Ferrari-junior Oliver Bearman (P3) hem niet meer terugpakken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws