Weghalen auto's maakte niet het verschil denkt Marko: 'Max daar al snel voorbij gereden' Formule 1
Formule 1

Weghalen auto's maakte niet het verschil denkt Marko: 'Max daar al snel voorbij gereden'

Weghalen auto's maakte niet het verschil denkt Marko: 'Max daar al snel voorbij gereden'

Helmut Marko is van mening dat het niet zou hebben uitgemaakt als Michael Masi zou hebben besloten om de op een ronde achterstand rijdende auto's tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton niet door te laten. De Oostenrijker denkt dat de Red Bull-coureur snel voorbij zou zijn aan deze auto's en het alsnog zou zijn uitgekomen op een tweestrijd tussen de beide titelkandidaten.

In een uitgebreid interview met Formel1.de denkt Marko dat de beslissing van de wedstrijdleiding uiteindelijk niet het verschil heeft gemaakt. 'Ik denk dat zelfs wanneer ze die vijf auto's niet zouden hebben doorgelaten, Max daar al snel aan voorbij zou zijn gereden, want zij waren vanwege de blauwe vlaggen opzij gegaan, en het zou dan alsnog zijn uitgekomen op een tweestrijd tussen die twee. Zeker ook omdat wij op de softs reden en dan relatief makkelijk zouden kunnen inhalen.'

Mercedes moet het accepteren

In het gesprek wordt de Oostenrijker gevraagd of hij geen medelijden heeft met Toto Wolff, nadat zijn landgenoot zich over de boordradio liet horen richting wedstrijdleider Michael Masi. 'Tijdens de situatie zelf heb ik dat niet meegekregen, ik was zo gefocust op Max en heb het dus later teruggezien. Het is begrijpelijk dat ze zo reageren, maar Mercedes moet deze uitkomst uiteindelijk gewoon accepteren.'

Marko verwijst naar de momenten waarop Red Bull een bittere pil heeft moeten slikken, en denkt dan ook dat Mercedes in dat opzicht zeker geen klagen heeft. 'Wij hebben bijvoorbeeld nadeel gehad in Silverstone, of Budapest waar allebei onze auto's werden uitgeschakeld door een Mercedes-bolide', aldus de adviseur over twee voorbeelden waarbij zijn team nadeel ondervond van acties van Mercedes-coureurs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws