Frustrerende race voor Hülkenberg: 'Ze haalden me gewoon met twee vingers in de neus in' Formule 1
Formule 1

Frustrerende race voor Hülkenberg: 'Ze haalden me gewoon met twee vingers in de neus in'

Frustrerende race voor Hülkenberg: 'Ze haalden me gewoon met twee vingers in de neus in'

Nico Hülkenberg is niet te spreken over de race van zondag in Montreal. In eerste instantie leek hij een goede uitgangspositie te hebben, waarbij hij vanaf de vijfde plek mocht starten, maar de Haas-coureur kreeg erg veel last van bandendegradatie. Het lukte Hülkenberg niet meer om zijn positie vast te houden en zakte uiteindelijk helemaal af tot de vijftiende plek. 'Dit is echt zo zonde, dit kan niet nog een keer gebeuren', zegt Hülkenberg kritisch tegenover RaceFans.

Hülkenberg leek in eerste instantie een goed weekend te hebben, waarbij hij zich na een goede kwalificatiesessie leek te kwalificeren op de tweede plek. Door een gridstraf moest hij drie plekken terug, maar ook een vijfde startplaats is hoger dan normaal voor de Haas-coureur. Hij heeft het niet kunnen vertalen naar punten, want door extreme bandendegradatie zakte de Duitser af naar plek vijftien. Haas sloot de race in Canada af zonder punten.

Hülkenberg: 'Ze halen je gewoon met twee vingers in de neus in'

Het hielp niet mee dat er een virtual safetycar ontstond terwijl de Haas-coureur net de pitstraat in werd gestuurd, waardoor hij achter veel auto's terechtkwam. Het werd daarna onmogelijk om nog voorbij het verkeer te komen. 'De timing was niet super', stelt Hülkenberg, die baalt van het weggeven van de kans op punten. 'We hadden verder ook moeite om op snelheid te komen. De bandendegradatie speelde zeker een rol, maar het leek wel alsof er nog veel meer mis was.'

Tijdens de race werd de Haas-coureur gemakkelijk ingehaald door Alpine-coureur Pierre Gasly en AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda. 'Je weet dat het gaat gebeuren en je kan er niets tegen doen, het is erg frustrerend', vertelt de Duitse coureur. 'Je geeft alles om je positie te behouden, en het lijkt alsof ze je voorbijrijden met twee vingers in de neus. Dat is gewoon echt niet leuk en dat valt erg zwaar.'

Haas lijkt grotere problemen te hebben

Het is nu vooral belangrijk dat Haas gaat kijken naar een oplossing voor de lange termijn. 'Ik denk dat het niet per se aan de huidige afstelling ligt, maar dat dat er grotere problemen zijn', stelt Hülkenberg. 'We moeten een goede strategie bedenken om dit op te lossen en om te zorgen dat deze problemen zich niet herhalen als we straks bij de Red Bull Ring zijn.' Haas heeft tot nu toe slechts acht punten op de teller staan, waarmee ze achtste in het klassement staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws