Williams richt zich op 2020: 'Het is geen verschil van dag en nacht' Formule 1
Formule 1

Williams richt zich op 2020: 'Het is geen verschil van dag en nacht'

Williams richt zich op 2020: 'Het is geen verschil van dag en nacht'

Het team van Williams heeft dit weekend in Japan een nieuwe voorvleugel getest. Deze 'upgrade' werd getest met het oog op 2020 en zal de rest van dit weekend niet meer op FW42 terug te zien zijn. Met deze test hoopt het team uit Wantage een stap te zetten richting een competitieve auto voor volgend jaar.

Tot op heden kent het ooit zo grote Williams een abominabel slecht jaar. De bolides van George Russell en Robert Kubica rijden niet alleen structureel laatste en een-na-laatste, maar het team kampt ook met een gebrek aan reserveonderdelen. Die situatie werd pas echt beschamend toen Kubica in Rusland voortijdig uit de race werd gehaald omdat zijn teamgenoot Russell een crash had gemaakt. Daarmee kwam de voorraad onderdelen en dus de race in Japan serieus in gevaar zodra er ook iets met Kubica zou gebeuren.

Nieuwe voorvleugel

Het mag dan ook best opvallend genoemd worden dat Williams nu wel met een nieuwe voorvleugel voor 2020 op de proppen komt. Zowel Russel al Kubica reden met de nieuwe 'neus' en bespraken in gesprek met Formule1.nl de ervaringen. 'Het is geen verschil van dag en nacht, maar we hebben veel data verzameld voor het team', vertelt Russell kort maar krachtig. Zijn Poolse teamgenoot is iets langer van stof. 'De informatie die we verzameld hebben gaat ons zeker helpen, 'zo start Kubica die in 2020 overigens niet meer voor het team van Williams zal rijden. 'Voor de auto van dit jaar hebben we er eigenlijk niet zo veel aan en we zullen deze vleugel dit weekend dan ook niet meer gebruiken. De test werd vooral afgenomen met het oog op de ontwikkeling van de auto van 2020', zo geeft de Williams coureur aan. (Foto: Williams Media)Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws