Williams-teambaas maakt einde aan hardnekkige geruchten rondom Latifi Formule 1
Formule 1

Williams-teambaas maakt einde aan hardnekkige geruchten rondom Latifi

Williams-teambaas maakt einde aan hardnekkige geruchten rondom Latifi

Williams-teambaas Jost Capito heeft een definitief einde gemaakt aan de hardnekkige geruchten rondom een mogelijk vroegtijdig vertrek van Nicholas Latifi. De prestaties van de Canadees vallen in 2022 tegen en dat heeft geleid tot verhalen over een mogelijk vertrek van de coureur, niet na het huidige seizoen, maar tijdens het seizoen al. Capito laat van zich horen en stelt dat er niets van de verhalen klopt.

'We hebben een contract met beide coureurs en deze contracten respecteren we', verzekert hij zijn rijders in gesprek met AvD Motor & Sport Magazin. 'Latifi heeft wat langer de tijd nodig om aan de nieuwe auto's te wennen en dat respecteren we ook', voegt hij daaraan toe. Dat de coureur in 2022 worstelt, vindt de teambaas niet verrassend en hij is dan ook bereid om Latifi, die sinds 2019 al uitkomt voor het team, langer de tijd te geven.

'Voor ons is er geen moment sprake van een voortijdige coureurswissel geweest', zo luidt de uitspraak van de Williams-voorman dan ook. Onder meer Joe Saward, een zeer goed ingevoerde Formule 1-journalist, suggereerde al meerdere keren dat een vertrek van Latifi op de loer ligt. Een andere gerenommeerde Canadese journalist, Norris McDonald, zorgde daarnaast enige tijd geleden voor ophef door op Twitter te suggereren dat een vertrek van Latifi aanstaande was. Later corrigeerde hij zichzelf door te benadrukken dat zijn bronnen verkeerd geïnformeerd waren.

Capito geen fan van vroegtijdige wissel voor Williams

Al was Capito ontevreden geweest met hoe Latifi presteerde, dan had hij hem waarschijnlijk niet halverwege het seizoen de deur gewezen, zoals de hardnekkige geruchten doen vermoeden. 'Dat verzwakt het team, al is Oscar (Piastri, red.) natuurlijk een veelbelovend talent dat een plekje in de sport verdient. Ik weet zeker dat hij dit plekje volgend jaar zal bemachtigen.' Piastri noemt de Duitse teambaas dus als kanshebber voor het stoeltje wanneer Latifi het 2022-seizoen niet af zou maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws