Haas-teambaas Steiner gaat in op moeizame seizoensstart Schumacher in 2022 Formule 1
Formule 1

Haas-teambaas Steiner gaat in op moeizame seizoensstart Schumacher in 2022

Haas-teambaas Steiner gaat in op moeizame seizoensstart Schumacher in 2022

Günther Steiner heeft de situatie van Mick Schumacher belicht. De jonge Duitser doet het aardig in zijn tweede jaar bij Haas, maar heeft nog geen punten weten te scoren, terwijl teamgenoot Kevin Magnussen dit wel al gelukt is in meerdere races. De Haas-teambaas is geduldig en weet dat die eerste punten lastig zijn, maar stelt wel dat Schumacher een hoger niveau moet bereiken, wil hij zijn ervaren teamgenoot bijhouden.

Schumacher wist in zijn eerste jaar bij de Amerikaanse renstal weinig indruk te maken, maar dat had uiteraard ook deels te maken met het matige materiaal waarmee hij destijds reed. 'Ik zou niet zeggen dat Mick in de winter een grote stap gezet heeft', geeft Steiner aan in gesprek met Speedweek. Vergeleken met vorig jaar gat het dus niet veel beter bij de zoon van Michael Schumacher.

In 2021 wist Schumacher wel vrijwel elk weekend af te rekenen met zijn teamgenoot, maar Nikita Mazepin was nou niet een coureur van topformaat. Magnussen is dit wel, wat betekent dat er werk aan de winkel is voor Schumacher: 'We hebben Kevin teruggehaald omdat we weten waar hij toe in staat is. Hij zet nu een niveau neer dat Schumacher moet bereiken.'

Eerste punten voor Schumacher lastig

Hoewel Schumacher dit jaar makkelijker in staat zou moeten zijn om punten te pakken is dit toch lastiger gebleken dan verwacht. Steiner: 'Mick weet dat hij dat niveau van Magnussen moet bereiken en hij heeft dit jaar een goede kans om zijn eerste punten te pakken. Ik hoop dat dit snel lukt, want ook wij willen dat hij die punten scoort.'

'Hij wordt volwassener, maar ik heb wel benadrukt dat het lastiger wordt naarmate je verderop in het veld rijdt. Punten scoren is niet makkelijk, want er zijn veel goede coureurs en teams in de F1', concludeert de Tiroler, die daarmee begrip toont voor het feit dat Schumacher nog niet heel lekker uit de verf komt in het 2022-seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws