Windsor over Abu Dhabi 2021: 'Mercedes had titel Verstappen aan moeten vechten' Formule 1
Formule 1

Windsor over Abu Dhabi 2021: 'Mercedes had titel Verstappen aan moeten vechten'

Windsor over Abu Dhabi 2021: 'Mercedes had titel Verstappen aan moeten vechten'

Peter Windsor blik op YouTube nogmaals terug op de titelstrijd van 2021 tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Volgens de Britse journalist heeft de wedstrijdleiding zich niet aan de regels gehouden tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi van vorig seizoen.

Windsor zegt in een vraaggesprek dat Mercedes de titel van Verstappen had moeten aanvechten. Volgens de Britse journalist zijn de regels niet nageleefd in de controversiële laatste race van 2021. De Grand Prix van Abu Dhabi van vorig werd gedomineerd door Lewis Hamilton die op koers lag kampioen te worden. Een safetycar en een extra stop van Verstappen gooide roet in het eten.

Regels niet nageleefd

Volgens Windsor werd er in de laatste race van 2021 met de regels gesjoemeld. Tijdens de safetycar aan het einde van race was er veel discussie rondom het herstarten van de wedstrijd. Ook was er controverse over de achterliggers die tijdens de safetycar zich mochten unlappen. Daarmee zat Verstappen direct achter Hamilton op verse banden en werd de race dezelfde ronde herstart.

Windsor begrijpt niet dat Mercedes het niet harder heeft aangevochten: 'Als ik Mercedes was geweest had ik alles op alles gezet om de uitslag aan te vechten. Ik begrijp niet waarom ze dat niet hebben gedaan en ze alles maar over zich heen hebben laten komen.'

Mercedes dubbel benadeeld

Volgens Windsor werd Mercedes dubbel benadeeld: 'Voor Mercedes was het dubbel pech want niet alleen verloren ze het coureurskampioenschap met Hamilton, maar ze wonnen ook het constructeurskampioenschap. Dit betekende dat ze voor dit jaar veel minder tijd in de windtunnel hadden en daarmee dubbel zijn benadeeld.'

Volgens Windsor loopt Mercedes dit seizoen enorm achter en zijn er nog tal van problemen op te lossen aan de auto. De controverse aan het eind van vorig seizoen kan volgens Windsor daar aan bij hebben gedragen. 'Er is momenteel te weinig eenheid binnen Mercedes en ze hebben problemen die andere teams wel kunnen oplossen, ze zullen zich moeten herorganiseren om terug te komen op hun oude niveau', zo sluit Windsor af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws