Hezemans geeft Verstappen carrièreadvies in prachtig gesprek: 'Dan gaan ze kerken naar je vernoemen!' Max Verstappen
Max Verstappen

Hezemans geeft Verstappen carrièreadvies in prachtig gesprek: 'Dan gaan ze kerken naar je vernoemen!'

Hezemans geeft Verstappen carrièreadvies in prachtig gesprek: 'Dan gaan ze kerken naar je vernoemen!'

Mike Hezemans woont inmiddels al ruim tien jaar in Miami, en de Nederlandse oud-coureur gebruikt het evenement dan ook om de Formule 1 elk jaar te bezoeken. Hezemans verzorgde samen met wereldkampioen Max Verstappen een interview, waarbij beide heren duidelijk op hun gemak waren, en Hezemans ook meteen het naar zijn mening ideale carrièreplan van Verstappen deelde.

Het regent de laatste maanden geruchten over gesprekken tussen Verstappen en Mercedes, maar Hezemans maakt meteen duidelijk dat Verstappen daar wat hem betreft niet naartoe hoeft te gaan. Hezemans verwacht dat Verstappen minimaal vijf keer wereldkampioen wordt, waarmee hij Juan Manuel Fangio volgend jaar zou evenaren. 'Dit is mijn mening, maar Max wordt dit jaar wereldkampioen, en volgend jaar heeft hij daar ook een procentje of negentig kans op. Niemand weet wat er in 2026 gebeurt', beseft Hezemans.

Verstappen in een Ferrari?

Na de succesvolle periode bij Red Bull ziet Hezemans Verstappen ideaal gezien wel nog naar een ander team gaan. 'Ik vind dat je na 2026 of 2027 lekker in een Ferrari moet gaan zitten, dat is veel leuker', lacht de Nederlander tegen Verstappen. 'Vergeet die Mercedes', voegt Hezemans toe, die ook Verstappen aan het lachen krijgt. 'Mike is aan het lobbyen', beseft de 26-jarige, waarop Hezemans zijn betoog een vervolg geeft. 'Het liefste nog naast Lewis Hamilton, dat is top. Dan wereldkampioen worden daar. Hoeveel jaar zijn ze daar nu geen wereldkampioen meer geworden, een jaar of dertig? Dan gaan ze kerken naar je vernoemen in Italië.'

Hezemans heeft de smaak goed te pakken, en legt meteen de link met een ander carrièredoel van Verstappen. 'Dan kan je ook meteen de 24 uur van Le Mans winnen, die hebben ze ook nog. Ik lobby wel even voor je', zegt de 54-jarige oud-coureur tegen Verstappen, die Hezemans meteen aan het werk zet. 'Ja, ze staan hier, dus ik zou een koffietje gaan drinken', adviseert Verstappen, die samen met Hezemans op de bank zit in een interview van Viaplay waarbij de sfeer er goed inzit.

Hezemans denkt dat hij de contractonderhandelingen beter aan manager Raymond Vermeulen over kan laten. 'Dat zal ik maar niet gaan doen, want dan komt het niet goed, maar dit zou echt top zijn. Dat is iets wat ik heel graag zou willen, dat zou toch geweldig zijn? Ook voor die Hamilton, man. Ik denk dat die totaal geen kans tegen jou maakt, dus dat vind ik leuk', verduidelijkt Hezemans, die een reactie van Verstappen krijgt. 'Hier houd ik me even buiten', zegt Verstappen met een lach van oor tot oor.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws