Wolff baalt van achterstand op Red Bull en Ferrari: 'Dan begint het freestylen' Formule 1
Formule 1

Wolff baalt van achterstand op Red Bull en Ferrari: 'Dan begint het freestylen'

Wolff baalt van achterstand op Red Bull en Ferrari: 'Dan begint het freestylen'

Het lukt Toto Wolff en zijn Mercedes maar niet om in de buurt van Red Bull Racing en Ferrari te komen. Lewis Hamilton wist zich als vierde te kwalificeren, maar het gat met polesitter Charles Leclerc was bijna negen tienden. En dat gat is de groot, zo vindt Wolff. George Russell moest zelfs Lando Norris voor zich laten, waardoor de Duitse renstal niet al te best begint aan de Grand Prix van Frankrijk.

'We wisten dat als we het beste uit de auto zouden halen, wij het derde beste team zouden zijn', begint Wolff na afloop van de kwalificatie tegenover Sky Sports F1. 'Maar het was gewoon niet goed genoeg.' Daarmee lijkt de teambaas van Mercedes vooral aan te geven dat het gat met de topteams, in dit geval Red Bull en Ferrari, te groot is ten opzichte van de teams in het middenveld.

Mercedes put hoop uit consistentie

Ondanks dat het er in de kwalificatie niet uitkwam voor Mercedes, laten ze in de afgelopen races meerdere malen consistentie zien. Dat zou enigszins hoop kunnen bieden voor Wolff. 'Je merkt als je een beetje op achterstand staat dat je verwachtingen op een bepaald niveau liggen', aldus de Oostenrijker. 'Als het dan niet samenkomt, dan begint het freestylen.'

'Voor ons was het vooral experimenteren met de achtervleugel en de bandentemperaturen', gaat Wolff verder. 'Over het algemeen is het pakket niet snel genoeg. Maar het was nog steeds een geweldige prestatie van Hamilton. Hij heeft er waarschijnlijk meer uitgehaald dan wat er in de auto zat', besluit Wolff, die daarmee lijkt aan te geven dat er weinig hoop is voor een eventuele overwinning in de race.

Wint Verstappen ook in 2022 de GP van Frankrijk? Zet in en krijg minstens 1,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws