Pérez veroorzaakte bijna een rampscenario bij Red Bull: 'Liet de rem los om Verstappen niet te raken' Formule 1
Formule 1

Pérez veroorzaakte bijna een rampscenario bij Red Bull: 'Liet de rem los om Verstappen niet te raken'

Pérez veroorzaakte bijna een rampscenario bij Red Bull: 'Liet de rem los om Verstappen niet te raken'

Sergio Pérez hoopte met de steun van de vele Mexicaanse fans in Miami een goed resultaat neer te zetten, maar de Mexicaan finishte uiteindelijk als vijfde, nog maar net voor Lewis Hamilton. Het had echter veel slechter kunnen aflopen, aangezien hij bij de start de eerste bocht volledig miste.

Het was niet de eerste keer dit weekend dat Pérez de eerste bocht miste, want bij de start van de sprintrace verremde de Red Bull Racing-coureur zich ook al, waarbij hij buiten het circuit terechtkwam en achter Daniel Ricciardo moest aansluiten. In de Grand Prix ging de 34-jarige coureur nog voor een extremere versie: na beter te zijn weggekomen dan Charles Leclerc op de tweede plek, zat Pérez aan de binnenkant, maar miste hij zijn rempunt volledig. Met kunst-en-vliegwerk wist hij Carlos Sainz en teamgenoot Max Verstappen te ontwijken.

Ook na de start ging het Pérez niet geweldig af. 'Het was best een lastige race', concludeerde hij dan ook voor de microfoon van Viaplay. Vooral bij de start was het lastig, waar ik naast de ideale lijn zat. Er was totaal geen grip', gebruikt Pérez als verklaring voor het missen van zijn rempunt. 'Helaas verloor ik een plek aan Oscar Piastri, en ik beschadigde mijn banden ook een beetje.'

De tekst gaat verder onder de tweet.

Red Bull-ongeluk lag op de loer

Na de start reed Pérez op de vijfde plek. Verstappen had vooraan een gaatje, terwijl Oscar Piastri de beide Ferrari-coureurs achter zich hield. 'Later in die stint op de mediums had ik het lastig om het ritme vol te houden. De banden werden te warm, en daardoor kon ik de mensen voor me niet inhalen', zegt Pérez, niet de coureurs voor zich niet bij wist te houden, en bij zijn pitstop al ruim vier seconden achter de drie coureurs zat die voor de tweede plek streden op dat moment. Pérez had de latere racewinnaar, Lando Norris, vlak achter zich zitten in die eerste stint.

Pérez is zich ervan bewust dat hij veel slechter uit de Grand Prix van Miami had kunnen komen, want bij de start zorgde hij bijna voor een dubbele nulscore voor zijn team. 'Het was heel close. Gelukkig wist ik de rem los te laten, om Max niet te raken, maar het was heel erg close', geeft Pérez toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws