Wolff gelooft in kansen Mercedes: 'We weten wat hij in huis heeft, al gaat het niet makkelijk worden' Formule 1
Formule 1

Wolff gelooft in kansen Mercedes: 'We weten wat hij in huis heeft, al gaat het niet makkelijk worden'

Wolff gelooft in kansen Mercedes: 'We weten wat hij in huis heeft, al gaat het niet makkelijk worden'

Toto Wolff was na afloop van de kwalificatie voor de Italiaanse Grand Prix een tevreden man. Op een circuit dat Mercedes niet ligt, kon George Russell zijn wagen op de tweede startrij zetten. Lewis Hamilton had het moeilijker dan zijn teamgenoot en start op P8. De teambaas van de Silver Arrows gelooft alvast in een opmars.

'Het was een goede sessie voor ons, ondanks de verdeelde resultaten', begon Wolff in het officiële persbericht van Mercedes. 'Er zat slechts twee tienden tussen onze coureurs, maar vandaag betekent dat vier plaatsen. Het veld ligt enorm dicht bij elkaar.' Daar heeft de Oostenrijkse teambaas meer dan gelijk in. Het was erg spannend tijdens de kwalificatie. Het verschil tussen polesitter Carlos Sainz en tweede Max Verstappen bedraagt nauwelijks dertien duizendsten van een seconde.

Wolff weet dat het morgen een lastige namiddag zal worden voor zijn team, maar blijft hoopvol. 'Als George goed van start gaat, kan hij vooraan meevechten. Maar als bijvoorbeeld Alexander Albon hem aftroeft, kan het een ingewikkeldere race voor ons worden. Wat Lewis betreft, weten we wat hij in huis heeft op racedag. We zijn er dan ook van overtuigd dat hij tot de laatste meters zal strijden om op te klimmen in de rangorde.' Al zal dat volgens Wolff niet makkelijk worden op dit circuit. 'Het is geweten dat inhalen lastig is in Monza door de kleine vleugels en het verminderde DRS-effect.'

Complimenten voor Ferrari en de tifosi

'Het was fantastisch om te zien dat Ferrari er één grote show van maakte.' Ook de tifosi konden de teambaas van Mercedes wel bekoren. 'De emoties van de Italiaanse fans waren prachtig om te zien. Het zal een lange race worden morgen. Waarschijnlijk eentje met slechts één pitstop en zonder al te veel variatie wat de strategie betreft. We moeten afwachten hoe ons race pace zal zijn', sloot Wolff af.

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws