Wolff hield vertrouwen in Mercedes na moeilijke start 2022: 'Het is niet zo dat je ineens incompetent bent' Formule 1
Formule 1

Wolff hield vertrouwen in Mercedes na moeilijke start 2022: 'Het is niet zo dat je ineens incompetent bent'

Wolff hield vertrouwen in Mercedes na moeilijke start 2022: 'Het is niet zo dat je ineens incompetent bent'

Toto Wolff had er alle vertrouwen in dat Mercedes het gat naar de topteams zou kunnen dichten. Mercedes moest aan het begin van 2022, na acht constructeurstitels op een rij, even flink wennen aan de nieuwe verhoudingen in de Formule 1. Red Bull Racing en Ferrari hadden de nieuwe reglementen beter verwerkt in hun bolides en daardoor was Mercedes ineens het derde team. Wolff is zeer te spreken over de progressie die zijn team gedurende het seizoen wist te boeken.

Na het gewonnen constructeurskampioenschap van 2021 arriveerde Mercedes vol goede moed in Barcelona voor de wintertests. Het nieuwe sidepodloze concept wekte de interesse van de kenners, maar al snel werd duidelijk dat de Duitse renstal niet om de overwinningen zou kunnen strijden. Mercedes moest een flinke inhaalslag maken en Wolff had er alle vertrouwen in dat zijn team hiertoe ook in staat zou zijn. 'Het is niet ineens zo dat in een tijdsbestek van vier maanden je één of andere pil neemt, waardoor je plotseling incompetent bent', zegt de Oostenrijker, geciteerd door GPFans.

Volgens Wolff moest Mercedes vooral de rust bewaren, dat was de sleutel naar succes. 'Het ging erom dat we rustig bleven en dat we vertrouwden op onze kennis en mogelijkheden. Je zag ook dat we een stap hebben weten te zetten. We waren niet waar we wilden zijn, maar we waren al een stuk competitiever in Austin. Daarna was onze performance in Mexico een positieve verrassing voor ons en in Brazilië wonnen we op eigen kracht.'

Wolff hecht waarde aan leerproces

Mercedes moest zichzelf opnieuw uitvinden na jaren van dominantie. Dat had nogal wat voeten in de aarde, maar Wolff noemt het een belangrijk leerproces met het oog op 2023. 'Voor mij was het leerproces belangrijker dan het winnen van een race. We hebben het bewijs gekregen dat we een goed tempo in de auto hebben zitten als het DNA van het circuit bij de auto past', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws