Wolff neemt afscheid van Mercedes-topman Vowles: 'Verheugd dat hij deze stap zet' Formule 1
Formule 1

Wolff neemt afscheid van Mercedes-topman Vowles: 'Verheugd dat hij deze stap zet'

Wolff neemt afscheid van Mercedes-topman Vowles: 'Verheugd dat hij deze stap zet'

Toto Wolff vindt het uiteraard jammer om te zien dat James Vowles vertrekt, maar weet ook dat de Engelsman alles in huis heeft om te slagen als teambaas van Williams. Dat vertelt de teambaas van Mercedes vrijdagmiddag in een persbericht na de aankondiging dat Vowles Jost Capito gaat opvolgen in Grove.

Vowles was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de strategie van Mercedes, maar zal vanaf 20 februari zelf aan het roer staan van een Formule 1-team. Wolff, met wie de 43-jarige Brit een meer dan succesvolle samenwerking kende, wenst hem het allerbeste toe. 'James was een zeer gewaardeerd lid van ons team in zijn rol als Motorsport Strategy Director, waarmee hij een sleutelrol speelde in ons succes de afgelopen jaren.'

Wolff vol vertrouwen over Vowles als Williams-teambaas

Wolff werkte sinds 2013 samen met Vowles en kent hem daarom maar al te goed. 'Ik weet hoe ijverig, capabel en getalenteerd hij is en ik heb er veel voldoening uit gehaald om James de afgelopen tien jaar te zien ontwikkelen en groeien. Sinds hij vorig jaar halverwege het seizoen een stap terug deed van de pitmuur, is hij doorgegaan met het opbouwen van de capaciteit van ons strategieteam in Brackley, en we hebben een fantastische groep getalenteerde strategen die hun uitstekende werk de komende jaren zullen voortzetten.'

'Hoewel we natuurlijk verdrietig zijn om afscheid te moeten nemen van zo'n bekwaam lid van het team, twijfel ik er niet aan dat hij alle nodige vaardigheden heeft om een fantastische teambaas in de Formule 1 te worden', gaat Wolff verder. 'We wensen hem veel succes en zijn verheugd dat hij deze volgende stap in zijn carrière zal zetten bij Williams, een sterke technische partner van ons en één die mij nauw aan het hart ligt', verwijst de Oostenrijker naar zijn eigen geschiedenis bij Williams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws